Quantcast

Apsukų puolime nemažinanti „Lietava“ susigrąžino I lygos lyderio poziciją

  • Teksto dydis:

LFF I lygos pirmą vietą po šešioliktojo turo susigrąžino rezultatyvumu garsėjantys jonaviečiai, kurie birželio viduryje ją trumpam buvo užleidę Kėdainių „Nevėžiui" ir Kazlų Rūdos „Šilui". Minėtos trys komandos šiuo metu užima prizines vietas ir pasiryžusios dar ilgai kautis dėl pirmenybių aukso.

Paskutiniame birželio ture netrūko rezultatyvių rungtynių su išsiskiriančiais scenarijais. Tradicinė „Pirma lyga - pirmadieniais" apžvalga paminės šešioliktojo turo svarbiausius epizodus.

Pirmas setas. Birželio 27 d. Jonavos „Lietava" rezultatu 6:0 įveikė stagnuojančią „Kruojos-2" komandą ir praėjus keturiolikai dienų susigrąžino pirmą turnyro vietą. Aretas Gėgžna šįsyk išsiskyrė dubliu.

Antras setas. „Nevėžis" išvykoje nesulaukė rimto „Kražantės" pasipriešinimo ir pranoko žemaičius 6:0. Aivaras Lyberis pelnė dublį ir žiūrovams priminė, kas yra vienas iš rezultatyviausių žaidėjų Pirmos lygos istorijoje. Nepaisant patirto skaudaus pralaimėjimo, kelmiškiams birželis turėtų įsiminti kaip sėkminga atkarpa, tad šansas pakilti į išsvajotą dešimtuką neprarastas.

„Riteris" pakirto „Šilą". Galingai atrodanti Kazlų Rūdos komanda prieš atvykimą į Trakus puoselėjo viltis pratęsti šešių pergalių seriją. Visgi, šeimininkai namų aikštėje buvo puikiai pasiruošę dvikovai ir kantriai sulaukė šanso juos nustebinti. Rokas Masenzovas 87-ąją minutę užsuko kamuolį į vartus, o vėlesnį Dariaus Cibulsko atsaką vėliavos mostu anuliavo šoninis teisėjas.

„Bangos" svaja gyva. Ketvirtos vietos neišleidžiantys gargždiškiai puoselėja viltis sugrįžti į aukščiausiąjį Lietuvos divizioną. Pergalė 2:1 prieš MRU tikrai nebuvo viena iš lengvųjų, tačiau teikia „oranžiniams" optimizmo dar palypėti turnyro lentelėje. „Studentų" turnė po Žemaitiją pasibaigė, bet kiek liko degalų dar dviem alinančioms išvykoms į Pakruojį ir Alytų?

Palangiškiai seklumoje. Itin prasti rezultatai birželį ir pastarasis pralaimėjimas „Panevėžiui" 1:2 nustūmė pajūrio atstovus net į aštuntąją vietą. Didžiausia žaidybine patirtimi Pirmoje lygoje garsėjantis Povilas Lukšys antrajame kėlinyje pelnė lemiamą įvartį, tad aukštaičiams pavyko pakilti į stipriausių šešetuką.

Momkus - caras. „Žalgirio B" jaunuoliai neturi stabdžių ir šluoja varžovus iš kelio. Šįkart vilniečiai lankėsi Dzūkijos sostinėje ir triumfavo 4:1. Nors „Auska" ir įsiveržė į priekį pirma, hektriką pelnęs Julius Momkus tapo X faktoriumi,  aikštės valdovu, pirmenybių top snaiperiu. Kaip vilniečiai sakytų, caru.

Išsprūdęs žvirblis rankoje. „Šilutė" į Telšius atvyko pasiryžusi sugrįžti į pergalių kelią - drąsiai pradėjo rungtynes su „Džiugu", o Donatas Surblys išvedė pamario atstovus į priekį. Antrajame kėlinyje rezultatą persverė Eimantas Marozas: iš pradžių žaidėjas puikiai atliko baudos smūgį, o 80-ąją minutę išplėšė telšiečiams pergalę 2:1. Tiesa, lemiamame epizode „Šilutės" vartininkas nustebino kamuolio gaudymo įgūdžiais.

„Lokomotyvo" akibrokštai. Radviliškio atstovai su kauniečiais padarė tikrą įvarčių asorti. Pirmoje rungtynių dalyje padėtį kotroliavo svečiai, juolab turo antiherojus Arūnas Šteinas įteikė „dovanėlę" - apšaukęs teisėją buvo pašalintas iš rungtynių. Rungtynes anksčiau laiko baigė dar Tomas Sirevičius ir Simoras Savukynas.

46-ąją minutę Mindaugas Zlatkus įspūdingu smūgiu išvedė kauniečius 3:1, tačiau šeimininkai rado jėgų atsitiesti ir išplėšti fenomenalias lygiąsias 3:3.

Pergalių badas baigtas. „Minija" pagaliau nutraukė dešimties rungtynių be pergalių seriją Tauragėje. Viktoro Jefremovo baudos smūgio užteko kretingiškių pergalei minimaliu rezultatu 1:0 prieš „Taurą". Liepą Kretingoje vyks sunkios kovos su „Šilu" ir „Nevėžiu", tad „Minijos" pergalių vaga gali sudžiūti šalia pat ištakos.

Rezultatyviausi pirmenybių žaidėjai

1-3. Povilas Lukšys („Panevėžys"), Julius Momkus („Žalgirietis"),  Laurynas Stonkus („Lietava") - 13 įvarčių

4-6. Evaldas Grigaitis („Šilas"), Maksim Lukaševič („Šilutė), Mantas Savėnas - 11 įv.

7-9. Povilas Malinauskas („Trakai"), Julius Momkus ir Daniel Romanovskij („Žalgiris B") - 10 įv.

10. Andrius Urbšys („Šilas") - 9 įv.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liūdna

Liūdna portretas
Liūdina "Palanga" taip ouikiai pradėjusi sezoną.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių