Quantcast

Anglai su lietuviais kausis be S. Gerrardo

Lietuvos futbolo rinktinės varžovų gretose – permainos: karjerą Anglijos nacionalinėje vienuolikėje baigė žvaigždė – saugas Stevenas Gerrardas.

Lietuvos futbolo rinktinės varžovų gretose – permainos: karjerą Anglijos nacionalinėje vienuolikėje baigė žvaigždė – saugas Stevenas Gerrardas.

Žaidė Kaune

Lietuviai su anglais susitiks 2016-ųjų Europos čempionato atrankos E grupėje.

Pirmoji dvikova numatyta 2015-ųjų kovo 27-ąją Anglijoje, antroji – spalio 12-ąją mūsų šalyje.

S.Gerrardas, nuo 1997-ųjų atstovaujantis Liverpulio klubui, yra viešėjęs Lietuvoje: 2005-ųjų liepą Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno stadione, pelnė įvartį ir padėjo "FC Liverpool" ekipai Čempionų lygos kvalifikacinėse varžybose įveikti tuometinį FBK "Kauną" 3:1.

Per savo karjerą 34-erių S.Gerrardas triumfavo Čempionų lygoje (2005 m.), iškovojo Europos taurę (2001 m.) bei Supertaurę (2001 ir 2005 m.), dukart – Anglijos futbolo asociacijos taurę (2001 ir 2006 m.), buvo nacionalinės rinktinės kapitonas, Anglijos futbolo metų žaidėjas (2007 ir 2012 m.).

Šiemet pasaulio čempionato finalo turnyre Brazilijoje žaidė trejas rungtynes, įvarčių neįmušė.

Nusilenkė treneriui

Anglijos rinktinėje S.Gerrardas debiutavo 2000-aisiais. Sužaidė 114 rungtynių (daugiau tik Peteris Shiltonas – 125 ir Davidas Beckhamas – 115), pelnė 21 įvartį.

"Atstovaudamas savo šaliai džiaugiausi kiekviena minute, todėl liūdna, kad jau niekada neapsivilksiu nacionalinės komandos marškinėlių, – sakė S.Gerrardas. – Ačiū sirgaliams, palaikiusiems rinktinę ir Brazilijoje, nors mūsų pasirodymas buvo apgailėtinas."

Futbolininkas pabrėžė, kad ypač gerbia Anglijos rinktinės vyriausiąjį trenerį Roy'ų Hodgsoną.

"Jis žinojo, kad man šie metai šalies ekipoje, ko gero, paskutiniai, tačiau patikėjo kapitono pareigas. R.Hodgsonas suprato mane ir mano lūkesčius", – teigė S.Gerrardas.

Išskirtinė asmenybė

"Tikėjausi, kad Stevenas dar padės rinktinei. Jis – ypač motyvuotas žaidėjas, tokie futbolininkai labai reikalingi bet kuriai komandai", – pareiškė buvęs Anglijos nacionalinės vienuolikės kapitonas D.Beckhamas.

"S.Gerrardas – išskirtinė asmenybė. Jis niekada neatsisakė padėti rinktinei, nors gal būtų nesunkiai radęs priežasčių. Gaila, kad naują atrankos varžybų ciklą pradėsime be jo", – kalbėjo R.Hodgsonas.

"Žaidėjų, galėsiančių pakeisti Steveną rinktinėje – vos vienas kitas, bet aš džiaugiuosi jo sprendimu, nes S.Gerrardas galės dar bent trejus ar ketverius metus daugiau jėgų skirti "FC Liverpool" klubui", – tvirtino buvęs Liverpulio ekipos gynėjas Jamie's Carragheris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių