Quantcast

Vasario 16-osios gimnazija Vokietijoje mini įkūrimo 60-metį

Vokietijos lietuviai šeštadienį mini Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 20-metį bei Vasario 16-osios gimnazijos 60-metį.

Ta proga Hiutenfelde, kur įsikūrusi lietuviška gimnazija ir Lietuvių kultūros centras, lankosi švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, praneša Lietuvos radijas.

Hiutenfeldas yra nedidelis miestelis Vidurio Vokietijoje netoli Heidelbergo, tačiau Vokietijos lietuviams jis yra labai svarbus.

Prieš beveik 60 metų lietuvių bendruomenė čia įsigijo 5 ha žemės plotą su gražiu parku bei mažute Rennhofo pilimi, kuri nuo tol yra lietuvių bendruomenės Vokietijoje širdimi.

Čia įsikūrusi Lietuvių bendruomenės valdyba, Lietuvių kultūros institutas bei visos Europos Lietuvių kultūros centras, o taip pat vienintelė lietuviška gimnazija su internatu. Gimnazija yra pripažinta Vokietijos valstybės, tad priima ne tik lietuvių kilmės mokinius, bet ir vokiečius.

Šeštadienį Vasario 16-osios gimnazija mini įkūrimo 60-metį, o kartu ir Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo jubiliejų. Iškilminguose renginiuose ta proga dalyvaus daugybė lietuvių bendruomenės narių bei Lietuvos švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavicius, kuris taip pat atidarys fotografijos parodą „Aš esu čia“.

Svečius linksmins gimnazijos mokinių ansamblis bei grupė „Jonis“ iš Lietuvos.


Šiame straipsnyje: Vasario 16-osios gimnazija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių