Quantcast

Urugvajuje gyvena apie 10 tūkst. lietuvių

Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus susitiko su Urugvajaus lietuvių bendruomene. „Keliaudami po Pietų Amerikos šalis, kur jau beveik šimtmetį gyvena lietuviai, radome tai, ko tikėjomės - išsaugotą lietuvybę, meilę gimtajai kalbai ir kultūrai, - sakė V.Adamkus. - Svarbiausia, kad ją išlaikėte ir tada, kai Lietuvai buvo sunku ir ji buvo atskirta nuo demokratinio pasaulio. Atvežėme Jums padėką, kad visada buvote su Lietuva, net ir sunkiausiomis jai valandomis, tikėjote jos laisve, kai be baimės ir su pasididžiavimu galėsime kelti trispalvę".

Pasak valstybės vadovo, daugelyje kraštų gyvenantys lietuviai kartu su Lietuva sudaro spindinčią mozaiką, todėl ryšys tarp Lietuvos ir tolimuose kraštuose gyvenančių lietuvių niekada neišblės.

Prezidentas pažymėjo, kad ypatingai didžiuojasi Pietų Amerikos jaunimo sąjunga, kuri atlieka didžiulį lietuvybės išsaugojimo darbą.

Urugvajaus lietuvių bendruomenės pirmininkas Roberto Ibarra pabrėžė, kad yra nelengva puoselėti lietuvybę, kai čia jau gyvena ketvirta Urugvajuje gimusi lietuvių karta.

„Esame lietuvių tautos vaikai ir anūkai, mums labiau reikia ne materialinės, o dvasinės paramos iš Lietuvos", - sakė R. Ibarra.

Lietuvių bendruomenės pirmininkas išreiškė viltį, kad tokių klaidų, kaip Prezidento vetuotas dvigubos Pilietybės įstatymas, daugiau nebus padaryta.

Urugvajaus lietuvių bendruomenė, kuri vienija 10 tūkstančių lietuvių, buvo įsteigta 1950 metais. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių