Quantcast

Tarp kandidatų į ministrus – tik du milijonieriai

Tik du viešai įvardinti kandidatai į ministrus – socialdemokratas Vytenis Andriukaitis ir „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis – turi turto už daugiau kaip milijoną litų. Pusę milijono litų viršijantis skaičius – taip pat retenybė. O mažiausiai per savo politinę karjerą užgyveno pretendentas į teisingumo ministrus, socdemas Julius Sabatauskas, rašo portalas DELFI.lt.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) skelbiamais duomenimis, daugumos pretendentų į ministrus metinės pajamos panašios ir svyruoja tarp maždaug 90-110 tūkst. Lt. To priežastis paprasta – dauguma į ministrus pretenduojančių politikų dirbo ankstesnės kadencijos Seime ir kitų su darbo santykiais susijusių pajamų, išskyrus Seimo nario algą, gauti negalėjo.

VRK duomenimis, turtingiausias pretendentas į ministrus – Sveikatos apsaugos ministerijai vadovauti siūlomas V. Andriukaitis. Jis deklaravo turįs turto už daugiau kaip 1,71 mln. Lt. Tiesa, nemaža dalis šio turto – skolintos lėšos. VRK pateikiamais duomenimis, turtingiausiais kandidatas į ministrus yra gavęs 542,53 tūkst. Lt paskolų.

Antra pagal storį pinigine pasigirti gali „Tvarkos ir teisingumo“ partijos kandidatas į vidaus reikalų ministrus R. Žemaitaitis: jis deklaravo turįs turto už daugiau kaip 1,47 mln. Lt. Tačiau didžioji dalis šios sumos – 622,57 tūkst. Lt skolintų lėšų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

scipionas

scipionas portretas
nu Andriukaitis galetu vaziuoti i Maskva kandidatauti.

...

... portretas
...reiketu STT pasidometi is kur pas buvusi ubaga Vyteni per keleta metu atsirado 1,7 milijono....

nuomone

nuomone portretas
Matyt mažai prisivogė kruvinų milijonų - pasivogs dar šiek tiek jų.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių