Quantcast

Šįmet valstybė mažiau finansuos socialinius ir technologijų magistrus

Šiais metais į valstybės finansuojamas studijų vietas bus priimti 4623 magistrantai ir 489 doktorantai, o pedagogo kvalifikaciją biudžeto lėšomis galės įgyti 28 turintieji aukštojo mokslo diplomą. Nutarta mažiau finansuoti socialinių ir technologijos mokslų magistrantų.

Vyriausybė patvirtino šių metų priėmimo į antrosios pakopos, laipsnio nesuteikiančias pedagogines ir doktorantūros studijas skaičius.

Anot Švietimo ir mokslo ministerijos pranešimo, planuojant valstybės finansavimą pagal ūkio poreikius, palyginti su praėjusiais metais, didinamas biomedicinos ir mažinamas socialinių mokslų studijų vietų skaičius magistrantūroje.

Priėmimui į magistrantūrą technologijos mokslams numatyta 1398 valstybės finansuojamos studijų vietos (pernai buvo 1447), biomedicinos mokslams – 542 (pernai 521), fiziniams mokslas – 459 (pernai 480), socialiniams mokslams – 1520 (pernai buvo 1590), humanitariniams mokslams – 407 (pernai 415), meno studijoms – 297 (pernai 301) valstybės finansuojamos magistrantūros vietos.

Priėmimui į doktorantūrą biomedicinos ir technologijos mokslams skiriama po 93 valstybės finansuojamas studijų vietas. Fiziniams mokslams atiteks 83, socialiniams mokslams – 134, humanitariniams mokslams numatytos 54 , žemės ūkiui – 20 , meno studijoms – 12 valstybės finansuojamų doktorantūros vietų.

ŠMM pabrėžė, kad skirstant biudžeto lėšas siekiama, jog valstybės finansuojamų vietų skaičius nemažėtų, palyginti su ankstesniais metais, kai magistrantūros ir doktorantūros studijoms buvo pasitelktos ES struktūrinių fondų lėšos. 2012 metais iš viso finansuotos 4771 magistrantūros ir 503 doktorantūros studijų vietos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerbėjas

gerbėjas  portretas
JAU ŠĮ SEKMADIENĮ - KOVO 17 DIENĄ - KAUNO ŽALGIRIO ARENOJE VYKS VIENINTELIS KONCERTAS "LEGENDOS GRĮŽTA". NET 12 LEGENDINIŲ TIKRO GYVO GARSO GRUPIŲ IR ATLIKĖJŲ. ATEIK IR PAMATYK PATS, BUS SMAGU...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių