Quantcast

Šiandien minima pasaulinė pabėgėlių diena

Šiandien Lietuvoje, kaip ir kitose šalyse, tradiciškai minima Pasaulinė pabėgėlių diena. Socialinių paslaugų priežiūros departamentas kviečia šią dieną paminėti su tais, kuriems ji yra skirta - pabėgėliais ir prieglobstį gavusiais užsieniečiais.

Pasaulinės pabėgėlių dienos šventė vyks nuo 11 val. Pabėgėlių priėmimo centre Rukloje. Šventės metu bus galima susipažinti su prieglobstį gavusių užsieniečių gyvenimo sąlygomis, pabendrauti su prieglobstį gavusiais užsieniečiais ir pasivaišinti jų tradiciniais patiekalais, taip pat pasižiūrėti filmą apie prieglobstį gavusių užsieniečių integraciją Lietuvoje.

Šventės metu bus pristatytas fotografijų albumas „Nekasdieniška pabėgėlių kasdienybė Lietuvoje", kuriame pasakojama apie prieglobstį gavusių užsieniečių gyvenimą, jų buitį ir integraciją Lietuvoje.

Atkreipti visuomenės dėmesį į pabėgėlių problemas ir padėti jiems susikurti saugius namus Lietuvoje skatins ir socialinė reklama ant ratų. Krovininiai automobiliai su socialine reklama nuo šios dienos važinės Vilniuje ir Kaune. Per Pasaulinę pabėgėlių dienos šventę vienas automobilis užsuks ir į Ruklą.

Jungtinių Tautų duomenimis, pasaulyje šiuo metu yra apie 20 mln. pabėgėlių. Lietuvoje praėjusiais metais prieglobsčio paprašė 480 įvairių šalių piliečių. Per daugiau nei dešimtmetį - kuomet Lietuva pradėjo priiminėti pabėgėlius - prieglobsčio prašė daugiau nei 4 tūkst. žmonių.

Oficialiai Pasaulinė pabėgėlių diena pradėta minėti nuo 2000-ųjų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių