Quantcast

Seimas dėl N. Venckienės neliečiamybės kviečiasi generalinį prokurorą

Seimo laikinoji tyrimo komisija dėl „Drąsos kelio“ frakcijos seniūnės Neringos Venckienės teisinio imuniteto panaikinimo trečiadienį į posėdį kviečiasi generalinį prokurorą Darių Valį.

„Išsiuntėme kvietimą, kol kas nežinome, kas ateis, ar generalinis prokuroras, ar prokuratūros atstovas“, - BNS sakė komisijos vadovas Vytautas Saulis.

Seimas antradienį davė leidimą komisijai rengti uždarus posėdžius. Komisija nutarė prašyti tokio leidimo, bet dėl kiekvieno posėdžio žada spręsti atskirai - t.y. uždarus rengti, jei posėdyje planuojama pateikti ikiteisminio tyrimo medžiagą bei kitais atvejais, kurie susiję su viešai neskelbtina informacija.

Seimo statutas numato, kad laikinųjų tyrimo komisijų posėdžiai uždari, jeigu nagrinėjamas klausimas yra susijęs su valstybės paslaptimi. Statutas numato, kad „kitais atvejais laikinoji kontrolės arba tyrimo komisija rengti uždarus posėdžius gali tik gavusi Seimo pritarimą“.

Komisija iki kovo 25 dienos turi parengti rezoliucijos projektą, ar tenkinti generalinio prokuroro prašymą leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti Seimo narės N. Venckienės laisvę.

Kreipdamasis į Seimą dėl buvusios teisėjos, „Drąsos kelio“ partijos atstovės neliečiamybės panaikinimo generalinis prokuroras iš viso nurodė šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius, pagal kuriuos norima N.Venckienei pateikti įtarimus.

Pasak D. Valio, įtariama, kad ji prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Konstitucija ir Seimo statutas nustato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

Jei rezoliucijos projekte siūloma leisti Seimo narį traukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę, tokiai rezoliucijai priimti reikia ne mažiau kaip 71 balso.

Kėdainių rajono apylinkės teismas 2011 metų gruodžio 16-ąją nusprendė Drąsiaus Kedžio ir L.Stankūnaitės dukrą, kurią globojo jos tėvo Drąsiaus Kedžio sesuo N.Venckienė, perduoti motinai. 2012 metų balandį Klaipėdos apygardos teismas paliko galioti šį sprendimą.

Teismo sprendimas įvykdytas 2012 metų gegužės 17-ąją. Tuomet panaudojus dideles policijos pajėgas mergaitė paimta iš tetos namų Garliavoje ir perduota motinai. Jos abi tebesaugomos valstybės, judviejų gyvenamoji vieta slepiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagal foto

Pagal foto portretas
Saulėgraža ar gyvatė?

GEDA

GEDA portretas
Mano nuomone ar cia nusikaltimai,tai uz tokius nusikaltimus galima kiekviena pasodinti i cype,jei prokurorams pavyks ar nebijai buti sekantis??????

Ziopliukas

Ziopliukas portretas
Nesu nei uz nei pries ,bet jeigu nenori pateikti ir parodyti visas filmuotas medziagas tai kvepia kazkokiu slepimu
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių