Quantcast

Prezidentė su STT direktoriumi aptars kovos su korupcija prioritetus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį su naujuoju Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriumi Sauliumi Urbanavičiumi aptars kovos su korupcija prioritetus.

S. Urbanavičius STT vadovu paskirtas kovo 29 dieną.

Seime kalbėdamas apie savo darbo prioritetus S. Urbanavičius minėjo didesnį dėmesį skirsiantis išteisinamųjų nuosprendžių analizei, stiprinsiąs analitinę tarnybos veiklą. Tarp prioritetinių darbų jis minėjo finansinių nusikaltimų, neteisėto praturtėjimo bylas, nes šios veikos susijusios su korupciniais nusikaltimais.

STT direktorius taip pat kalbėjo dėsiąs pastangas, kad institucijos finansavimas būtų didesnis.

S. Urbanavičius STT direktoriaus pareigose pakeitė Žimantą Pacevičių, kurio kadencija baigėsi praėjusių metų spalį.

STT direktorius skiriamas penkerių metų kadencijai, šias pareigas jis gali eiti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

40 metų S. Urbanavičius beveik šešerius metus dirbo Vilniaus miesto vyriausiajame policijos komisariate Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnyboje ir daugiau nei dešimt metų - Muitinės kriminalinėje tarnyboje. STT jis pradėjo dirbti prieš metus, paskirtas pirmuoju direktoriaus pavaduotoju, o pastaruoju metu laikinai ėjo tarnybos vadovo pareigas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

zemaitis

zemaitis portretas
Visiškas neveiksnumas.Laimi korupcija.

Niekas netiki

Niekas netiki portretas
Ar pateisino visuomenės lūkesčius bent vienas Prezidentės skirtas jėgos struktūros valdininkas? Ta pati šypsena, tie patys "geri darbai"... Deja, jau niekas netiki.

kaip suprantu

kaip suprantu portretas
venckienes draugai rasineja, na nusikalteliams nei vienas jegos sturkturos vadovas niek ogero nepadare
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių