Quantcast

Prezidentas ligoninėje lieka iki šeštadienio

Prezidentas Valdas Adamkus, dėl širdies ritmo sutrikimo paguldytas į ligoninę, čia turės likti iki šeštadienio, kad būtų galima atlikti papildomus tyrimus, praneša portalas delfi.lt.

Širdies ritmo sutrikimus V.Adamkus pajuto vakar maždaug vidurdienį.

Prezidento asmeninis gydytojas docentas Remigijus Nargėla rekomendavo jam vykti į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikas ir atlikti detalius tyrimus, kad būtų išsiaiškinta, kokios šio negalavimo priežastys bei kaip to išvengti ateityje.

Pasak prezidento atstovės spaudai Ritos Grumadaitės, V.Adamkus nenorėjo gultis į ligoninę, tačiau gydytojas įtikino, kad tai būtina. Prezidentas į klinikas buvo nuvežtas iš savo namų Turniškėse.

Dėl netikėto sveikatos sutrikimo valstybės vadovui teko atšaukti šiandien numatytus susitikimus.

Kaip informavo Santariškių klinikų vadovas Aleksandras Laucevičius, prezidentui sutriko prieširdžio ritmas. Jis esą buvo nesunkiai atstatytas. Esant tokiam negalavimui, kateterio pagalba panaikinamas aritmijos židinys. Per šią procedūrą buvo izoliuota širdies vieta, iš kurios kilo ritmo sutrikimas. Procedūrą atliko elektrofiziologas-aritmologas Audrius Aidietis.

Pasak A.Laucevičiaus, toks sutrikimas gali užklupti bet kurį žmogų, kas dėl vienų ar kitų priežasčių būna bent šiek tiek įsitempęs. Tik vyresniems taip nutinka dažniau, jaunesniems - rečiau.

Asmeninio Prezidento gydytojo teigimu, pacientas palatoje skaito laikraščius, o informaciją, kas vyksta šalyje, gauna iš Prezidentūros darbuotojų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių