Quantcast

Nuo 2016 metų siūloma įvesti privalomą šunų ir kačių ženklinimą

Seimui ketvirtadienį pateiktas Gyvūnų globos, laikymo ir naudojimo įstatymo projektas, kuris numato nuo 2016 metų įvesti privalomą kai kurių naminių gyvūnų ženklinimą.

Pagal projektą, kuriam po pateikimo ketvirtadienį Seime pritarta, katės, šunys ir šeškai privalės būti ženklinami mikroschemomis ir registruojami Gyvūnų augintinių registre, kuris turėtų būti kuriamas šiuo metu veikiančio Ūkinių gyvūnų registro pagrindu.

Šiuo metu naminius gyvūnus mikroschemomis šeimininkai gali paženklinti savanoriškai, o privalomai registruojami ir ženklinami ūkiniai gyvūnai bei nelaisvėje laikomi laukiniai gyvūnai.

Taip pat kartu pritarta Rinkliavų įstatymo pataisai, kuri leistų savivaldybėms savo teritorijoje imti rinkliavą iš kačių ir šunų savininkų.

Pagal įstatymą, šiuo metu savivaldybės tokią rinkliavą gali įvesti už kačių ir šunų registravimą bei laikymą daugiabučiuose namuose.

Ketvirtadienį pateikti projektai toliau bus svarstomi parlamentiniuose komitetuose, vėliau bus balsuojama dėl jų priėmimo.


Šiame straipsnyje: naminiai gyvūnaišuo

NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj portretas
kodel as sitai vagiu valdziai turiu moketi uz savo katina kuris neiseina is mano buto ir niekam jokiu problemu nesukelia ,svolaciai sugalvojo dar viena buda zmones apiplest .gal dar veliau sugalvos ir batus arba akinius apmokestint parazytai dar per mazai prisivoge.

v

v portretas
Ora dar tegul apmokestina !

visa

visa portretas
zenklionimo esme yra tai, kad po to reiks moket mokesti uz augintini ir tiek. kubilas - vagis
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių