Quantcast

Netoli Elektrėnų į aplinką išsiliejo nuotekos

Ketvirtadienį apie 16 val. Elektrėnų savivaldybės laukuose prie Žebertonių gyvenvietės dėl avarijos į aplinką išsiliejo buitinės nuotekos.

Kaip informavo Valstybinės aplinkos apsaugos inspekcijos Avarijų prevencijos ir valdymo skyriaus vedėjas Gediminas Markauskas, avarija įvyko nuplėšus slėginės trasos dangtį siurblinėje.

Šiuo metu vykdomas Elektrėnų – Vievio nuotekų valymo įrenginių ir trasų rekonstravimo projektas, kurio metu turi būti atnaujintos ir slėginės linijos, todėl nuotekos nukreiptos vienu vamzdžiu. Perjungiant siurblius dėl hidraulinio smūgio įvyko avarija. Avarijos vieta buvo greitai nustatyta ir, nutraukus nuotekų padavimą, 18 val. 15 min. avarijos priežastys buvo likviduotos.

Į aplinką išsiliejo apie 150 kubinių metrų nevalytų buitinių nuotekų. Nuotekos į atvirus vandens telkinius nepateko, artimiausias vandens telkinys yra už 1 km nuo išsiliejimo vietos, Žebertonių gyvenvietė yra už daugiau kaip 500 m, teršalai išsiliejo į durpingą pievą ir susigėrė į gruntą.

Atsakingos aplinkos apsaugos tarnybos nustatys tikslų išsiliejusių teršalų kiekį ir apskaičiuos aplinkai padarytą žalą, kurią privalės atlyginti projektą vykdanti UAB “Požeminiai darbai”. Rekonstrukcijos metu ši bendrovė yra atsakinga už tinklų eksploataciją.


Šiame straipsnyje: nuotekos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių