Quantcast

Miško žvėrys numato būsiant šaltą žiemą

Miškininkai prognozuoja, kad prasidėjusi žiema bus šalta, nes miško žvėrys prikaupė daug riebalų, užsiaugino storesnius kailinius ir tapo tingesni.

Šaltukas didiesiems apuokams – nė motais. Storas plunksnų apdaras juos saugo tarsi šilčiausias drabužis. Sočiai palesę jie nesuka galvos dėl žiemiškų orų.

Ne ką prasčiau jaučiasi ir medžiuose įsitaisiusios lūšys. Anot miškininkų, jų apetitas pastaraisiais mėnesiais tiesiog žvėriškas, todėl miško katės ganėtinai priaugo svorio.

Miškininkai sako pastebėję, kad šiais metais žvėrys žiemai pradėjo ruoštis gerokai ankščiau. Priaugo papildomo svorio, pasidabino tankesniais kailiniais, plunksnomis.

„Keista žiema bus. Aš galvoju, kad bus šalčiai netikėti, gal bus Telšiuose sniego daug, o Plungėje – mažiau, bet konkrečiai, kad   Lietuvą apdengs storu sluoksniu, – nesakyčiau. Nes kaip ir vasarą –vienur audra nuėjo, kitur iš viso nelijo. Tad nors maža Lietuva, bet skirtingi orai. Tačiau šalčio bus, tikra žiema bus“, – prognozuoja privataus žvėryno įkūrėjas Petras Dabrišius.

O geriausias to pranašas – meškinas Timas. Lepečkojis su pasimėgavimu kasdien išlaižo litrą medaus ir jau priaugo apie šimtą kilogramų. Ne prastesni ir jo kailiniai, tad lietuviška žiema šleivakojui – vienas juokas. Ir nors meškinas itin aptingo, tačiau žiemos miegu kol kas neskuba užmigti.

„Visi ateina atneša dovanų, juk niekaip neužmigsi, kai dovanas neša. Tikriausiai laukia Kalėdų, jaučia, kad bus daugiau dovanų“, – kalbėjo P. Dabrišius.

Miškininkai sako, kad jaudintis nereikia, nes miško žvėrys puikiai peržiemos. Esą svarbiausia, kad tik būtų pakankamai maisto.


Šiame straipsnyje: oraiorasžvėrys,

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių