Quantcast

„Maisto bankui“ žmonės paaukojo daugiau, nei tikėtasi

Penktadienį ir šeštadienį žmonės Lietuvos prekybos centruose aukojo tonas maisto produktų, kurių vertė gali siekti kone 900 tūkst. litų.

Tikslus per dvi dienas paaukotų maisto produktų kiekis ir vertė turėtų paaiškėti per savaitę, tačiau jau aišku, kad suma bus didesnė nei 800 tūkst. litų.

„Maisto banko“ dukart per metus organizuojamos akcijos rekordas užfiksuotas prieš porą metų. Tada per dvi dienas maisto produktų surinkta už 866 tūkst. litų. Manoma, kad šįkart maisto produktų surinkta už dar didesnę sumą.

„Tikslūs duomenys turėtų paaiškėti per šią savaitę, bet gali būti, jog maisto produktų paaukoti kone už 900 tūkst. litų. Mus toks geras rezultatas išties nustebino“, – džiaugėsi „Maisto banko“ direktorė Deimantė Žebrauskaitė.

Per kelis metus maisto produktų kainos ne kartą šoktelėjo, tačiau akcijos organizatoriai suskaičiuoja ne tik maisto produktų vertę, bet ir jų kiekį. Žmonės šiemet aukojo daugiau nei pernai.

„Džiugina tai, kad keičiasi žmonių motyvai. Anksčiau aukojantys sakydavo, kad tai daro, nes gal jiems patiems kažkada prireiks pagalbos. Dabar daugelis sako, kad aukoja, nes mano, kad kažkam 5 litai yra svarbesni nei jam“, – kalbėjo D.Žebrauskaitė.

Šiais metais „Maisto banko“ akcijoje galima dalyvauti ne tik aukojant maistą parduotuvėse, bet ir telefonu siunčiant trumpąsias žinutes. Tokiu būdu galima paaukoti 5 litus.


Šiame straipsnyje: Maisto bankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Derva

Derva portretas
Visada aukodavau maisto bankui, daugiau ar mažiau, kol nenugirdau pokalbio troleibuse. Moteris draugei pasakojo, kad gana pigiai apsiperka maisto produktų pas kaimynę, kuri renka produktus maisto bankui. Tiesiog pasiima žmonių suaukotus produktus ir pardavinėja. Nežinau kiek tame tiesos, nors tikėtina. Niekšų aplinkui knibždėte knibžda

M

M portretas
Negąsdinkite. Žinoma-visur niekšų gali pasitaikyti,bet dauguma tikrai sąžiningai dirba... Na, bet Jūsų pataba paragins galbūt atkreipti dėmesį į didesnę kontrolę, kad produktai patektų tiems, kam skirti. Aukojau pagal išgales ir aukosiu...

Nafik

Nafik portretas
Aš neaukoju,maisto bankui aukok.Išsipildymo akcijai aukok,užsieniečiams aukok.BAIKITE AUKOTI.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių