Quantcast

Liberalų sąjūdis prie LiCS ir TPP darinio nesidės

Liberalų sąjūdis nesidės prie kitų valdančiajai koalicijai priklausančių Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) bei Tautos prisikėlimo partijos (TPP) kuriamo bloko, šeštadienį nusprendė šios partijos taryba.

"Sveikindamas dviejų Permainų koalicijos partnerių - Liberalų ir centro sąjungos bei Tautos prisikėlimo partijos - apsisprendimą bendradarbiauti, Liberalų sąjūdis pareiškia, kad į naujai formuojamą darinį nesijungs ir toliau veiks kaip savarankiška politinė jėga, nuosekliai atstovaujanti liberaliai ideologijai Lietuvos politinėje sistemoje", - sakoma šeštadienį Raseinių rajone priimtame partijos tarybos pareiškime.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis per tarybos posėdį teigė netikįs "politinėmis vestuvėmis iš išskaičiavimo".

"Liberalų sąjūdis - savarankiška politinė partija, turinti ilgalaikius tikslus. Esame stiprūs ir ryžtingi ir į jokius laikinus politinius darinius mes nesijungsime", - pareiškė jis.

Apie ketinimą bendradarbiauti su TPP, galbūt net sudarant bendrą frakciją Seime, šią savaitę paskelbė LiCS atstovai.

Liberalcentristas Algis Čaplikas trečiadienį pareiškė, kad jų bendradarbiavimą valdančiojoje koalicijoje su Arūno Valinsko vadovaujama TPP galima laikyti faktu.

Nors A.Čaplikas dar tiksliai negalėjo pasakyti, ar LiCS ir TPP kurs bendrą frakciją, tačiau pabrėžė, kad "koalicijoje atsiranda antras pagal dydį ir pagal jėgą darinys".

"Kokią bendradarbiavimo forma mes surasime su Arūno Valinsko vadovaujamos partijos frakcija, laikas parodys, bet kad dirbsime kartu ir derinsime kartu veiksmus, tai yra faktas. Tą dabar turi suprasti mažesnieji koalicijos partneriai, t.y. Liberalų sąjūdis, kad ateina naujas darinys į politinį gyvenimą. Tą turi suprasti ir didesnieji koalicijos partneriai - Tėvynės sąjunga", - trečiadienį po koalicijos partnerių pusryčių žurnalistams sakė A.Čaplikas.

Jis sakė nemanantis, kad tai gali suskaldyti koaliciją.

Liberalcentristai ir "prisikėlėliai" Seime turi po 7 atstovus, Liberalų sąjūdis - 11.


Šiame straipsnyje: koalicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių