Quantcast

A. Kubilius šešėlinio kabineto narių neatskleidė

Algirdo Butkevičiaus Vyriausybės pirmųjų šimto dienų darbą galima pavadinti „Vyriausybės išgyvenimu“. Per šį laikotarpį taip ir nepaaiškėjo, ką centro kairės Vyriausybė ketina koreguoti mokesčių politikoje, kokie jos planai dėl energetinių projektų.

Bent taip, sveikindamas A. Butkevičiaus ministrų kabinetą su darbo šimtadieniu, teigė opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

Spaudos konferenciją parlamente surengęs buvęs premjeras A. Butkevičiaus ministrų kabinetą apibūdino kaip „lėto veikimo Vyriausybę“. Jo žodžiais, užtenka užmesti akį į Vyriausybės darbotvarkes.

„Jos beveik tuščios“, - reziumavo A. Kubilius.

Centro kairės Vyriausybės darbą buvęs premjeras palygino su savuoju.

„Mes šimtadienį pasitikome su aukštojo mokslo reforma, energetikos ministerijos kūrimu, priėmę griežtus sprendimus dėl taupymo, sukuriant mechanizmus, dėl to po pusės metų ekonomika pradėjo atsigauti. O dabartinė Vyriausybė dirba niekur neskubėdama“, - aiškino A. Kubilius.

Esą geriausias to įrodymas tai, kad per šimtą dienų taip ir nepaaiškėjo, ką Vyriausybė darys su mokesčių politika, kaip konkrečiai spręs energetikos problemas.

A. Kubilius ironizavo, kad „neskubėjimas kartais gali būti ir sveikintinas“.

„Taip nutiko su minimalios algos pakėlimu. Buvo persistengta. Taigi matome išaugusį nedarbą, kuris lig šiol nuosekliai mažėjo“, - rodydamas nedarbo augimo grafikus samprotavo opozicijos lyderis.

„Socialdemokratų atėjimas į valdžią atėjimas į valdžią siejamas su nedarbo augimu ir tai kol kas vienintelis pasiekimas“, - kritikavo A. Kubilius.

Be to, opozicijos lyderis sakė matąs, kaip Vyriausybė „kovoja pati su savimi, norėdama sukurti dramatiškos veiklos įspūdį“.

Kaip tokios kovos pavyzdį jis nurodė socialdemokrato Algimanto Salamakino pareiškimus dėl skalūnų dujų žvalgybos ir premjero Algirdo Butkevičiaus bei aplinkos ministro Valentino Mazoronio atsaką.

„A. Salamakinui populistiškai paskelbus, kad skalūnų dujų žvalgyba turi būti sustabdyta, V. Mazuronis skubiai išvyko į JAV, domėjosi skalūnų dujų žvalgyba, buvo įdarbinta Mokslų akademija, kad vėliau A. Butkevičius galėtų pasakyti, kad A. Salamakinas neteisus“, - dėstė A. Kubilius.

Opozicijos lyderiui užkliuvo ir premjero bendražygių – Algirdo Syso bei Stasio Jakeliūno prieštaringi pareiškimai dėl pensijų reformos stabdymo, nors A.Butkevičius laikėsi kitokios nuomonės.

„Linkiu per sekantį šimtą dienų jau pradėti dirbti“, - gėlė A. Kubilius.

Beje, konservatoriai yra paskelbę savo planus dėl šešėlinės Vyriausybės. Esą ji posėdžiauja pirmadieniais. Tačiau A. Kubilius, paprašytas įvardyti šešėlinės Vyriausybės narius, to padaryti dar negalėjo.

„Iki Vyriausybės šimtadienio esame apsibrėžę, kad mes dirbame konsoliduotomis darbo grupėmis, neišskyrę ministrų. Vėliau esame pasiruošę paskelbti šešėlinės Vyriausybės sudėtį“, - paaiškino opozicijos lyderis, kuris, žinoma - ir šešėlinės Vyriausybės premjeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
svaigulis vel sapnuoja kad valdzioj ir toliau tauta mausto

wow

wow portretas
Ekstremistu partija isejo i pogrindi?

mo

mo portretas
jau vien pavadinimas seselis ka sako apie konservatoriu partijos abejotina skaidruma.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių