Quantcast

Įtarimų nusikaltimu sulaukęs T.Ulpis traukiasi į pensiją

Sulaukei įtarimų nusikaltimu – eik į pensiją. Tokią taktiką pasirinko jau antras aukštas policijos pareigūnas įtariamas informacijos apie Drąsiaus Kedžio surengtas žudynes slėpimu.

Į pensiją išėjo ir Marijampolės apskrities policijai vadovavęs vienas kriminalinės policijos vadovų Tomas Ulpis. Jis vienas iš penkių pareigūnų įtariamų slėpusių iš anksto gautą informaciją apie D. Kedžio kėslus, praneša LNK žinios.

„Su įtariamojo statusu sudėtinga darbuotis tiek Marijampolės viršininku, tiek kriminalinės tarnybos viršininko pavaduotoju", - teigia Saulius Skvernelis, policijos generalinis komisaras.

Paprastai, dėl nusikaltimų iš pareigų atleisti pareigūnai, pensiją praranda, tačiau T. Ulpis visas socialines garantijas išsaugo, mat jo nusikaltimas teisme dar neįrodytas. Laikyti įtariamo pareigūno, kuris dėl įtarimų negali dirbti, vadai sako nematę prasmės. Į pensiją išleistas ir kitas įtariamasis – generalinio komisaro pavaduotoju buvęs Visvaldas Račkauskas. Jis taip pat galės mėgautis užtikrintu pensininko gyvenimu.

„V. Račkauskui pensija buvo fiksuota tada, kai jis išėjo iš generalinio komisaro pareigų. Jo stažas, tada berods buvo 22 metai. Taip, kad šita situacija prieš kelias dienas įvykusi neturėtų visiškai jokios įtakos p. Račkausko pensijai “, - sako Raimundas Palaitis, vidaus reikalų ministras.

Politikai žada galvoti, kaip keisti įstatymus, kad pensijos netektų jau po jos skyrimo nusikaltę pareigūnai.

„Svarstytinas klausimas, nes toks pareigūnas kuriam pensija jau mokama ir kuriam dar ne, ta pati veika, būtų nelygiavertėj padėty", - sako Stasys Šedbaras, teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovas.

Abu dabar jau buvę aukšti policijos pareigūnai, bet dar trys žemesnio rango policininkai įtariami įgaliojimų viršijimu ir dokumentų klastojimu. Jie esą nuslėpė iš anksto gauta informaciją apie D. Kedžio rengimąsi žudynėms ir neužkirto joms kelio.

 


Šiame straipsnyje: UlpisKedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

kestas

kestas portretas
NESAMONĘ KOMENTUOJA KOMISARAI. ATLEISTI PAŽEMINUS PAREIGŪNO VARDĄ, GALIMA IR BE TEISMO NUOSPRENDŽIO. Visi susitepę ir nusikaltę stengiasi išsaugoti socialines garantijas, gauti išeitines pašalpas ir padidintas pensijas, paskaitykit įstatymus.

komiksu vakaras

komiksu vakaras portretas
jei girtas uzmuse zmones avarijoje vadinasi irgi nera prasmes tokio laikyti policijoje ,tada ji isleidi i pensija ,nes kol teismas neirode tai jis gi nekaltas ......vadinasi eiliniu atleidimas eiline pakazucha,,,o generolams kiti istatymai

as

as portretas
geda o dar priesaika dave.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių