Quantcast

Išeivių komisijai vadovaus J. Prunskis ir O. Valiukevičiūtė

Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) komisijos vadovais patvirtinti Amerikos lietuvis Jonas Prunskis ir „tvarkietė“ parlamentarė Ona Valiukevičiūtė.

Pirmininkų pavaduotojais paskirti Lenkijos lietuvių bendruomenės atstovė Irena Gasperavičiūtė bei socialdemokratas Seimo narys Domas Petrulis. Ketvirtadienį sudaręs šią komisiją Seimas taip pat nutarimu patvirtino ir jos vadovybę.

Iš viso komisija sudaryta iš 20 narių, perpus - Seimo narių ir išeivijos atstovų. Išeivijai komisijoje atstovaus Regina Narušienė, Gabrielius Žemkalnis bei kiti, Seimo deleguoti nariai - konservatorė Irena Degutienė, liberalė Talia Teišerskytė, „darbietis“ Mečislovas Zasčiurinskas, „Drąsos kelio“ frakcijos seniūnė Neringa Venckienė bei kiti.

Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisija sudaroma siekiant skatinti Lietuvoje ir užsienio valstybėse gyvenančių lietuvių bendradarbiavimą, rūpintis abipuse pagalba ir parama, keistis mokslo, kultūros ir kita informacija. Komisija taip pat Seimui ir kitoms valstybės institucijoms teikia pasiūlymus, kurie padėtų stiprinti valstybingumą ir demokratinių tradicijų puoselėjimą.

Parlamente nuo 1996 metų buvo sudaroma Seimo ir JAV lietuvių bendruomenės komisija, o nuo 2004 metų - Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikia

reikia portretas
labai rimtos diskusijos ne vien tik Konstitucinio teismo, dėl Lietuvos pilietybės suteikimo nebūtinai lietuviams,,bet gyvenusiems Lietuvoje iki 1970 ir 1990 metų. Manau, kad tie kurie iki 1940 m gyveno Lietuvoje, turėjo Lietuvos pilietybę tebeturi ją iki šiol (o gal jau nebeturi?), o tie, kurie turėjo Lietuvos pilietybę , bet emigravo po 1990 metų, bet nieko pikto savo šaliai nepadarė, kodėl turi jos netekti, priimdami kitos šalies pilietybę? Juk ne visi trokšta būti Lietuvos piliečiais. Bet tiems buvusiems piliečiams, kurie iki šiol nepavargdami dergia Lietuvą, būtina ne tik pilietybės negrąžinti, bet ir atimti, net iš tų, kurie tarpsta Lietuvoje ir graužia jos pamatus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių