Quantcast

D.Jankauskas: dar daug žmonių gyvena iš pašalpų

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas teigia, kad socialinei reformai reikia didesnio politikų sutarimo, tačiau ji vyksta. Ministras pripažįsta, kad vis dar daug žmonių gyvena iš pašalpų.

„Sutinku, kad politikų sutarimo vykdant “Sodros„ reformą trūksta. Bet reforma vyksta, tik galbūt kasdien matant veikiančią sistemą, “Sodrą", gal ir sunku tuos pokyčius pastebėti ir įvertinti.

Atliktos struktūrinės pertvarkos jau dabar leidžia kasmet sutaupyti po 10,5 mln. litų, o dėl pensinio amžiaus vėlinimo naujų pensijų gavėjų per pirmus keturis šių metų mėnesius sumažėjo maždaug 3 tūkst., taip pensijoms sutaupant apie 2,5 mln. litų„, - interviu savaitraščiui “Veidas" sakė D.Jankauskas.

Jo teigimu, apie permainas liudija ir faktas, kad jau 42 proc. prašymų skirti ligos pašalpą yra gaunami per elektroninę gyventojų aptarnavimo sistemą. Per elektroninę sistemą „Sodra“ dabar gauna apie 95 proc. informacijos apie apdraustuosius.

Pasak D.Jankausko, socialinės pašalpos gavėjų visose savivaldybėse pirmąjį šių metų ketvirtį sumažėjo 6,1 proc, o išlaidos socialinėms pašalpoms - 11,5 procento."Vis dėlto socialinės paramos gavėjų dar yra labai daug.

Tai didelė problema. Pirmojo ketvirčio duomenimis, socialinę pašalpą gavo 221,5 tūkst. gyventojų, kompensacijas už šildymą ir išlaidas už vandenį - 198,8 tūkst., paramą maisto produktais - 138,3 tūkst. gyventojų", - teigė ministras.

D.Jankausko teigimu, prieš rudens rinkimus į Seimą jis nesiūlys didinti pašalpų ir socialinės paramos.„Ne, išskyrus tai, kas įsipareigota pagal ankstesnius planus. Bet garantuoti už visus Seimo narius, kad tokių iniciatyvų neatsiras, būtų pernelyg drąsu“, teigė jis.


Šiame straipsnyje: pašalposSocialinės pašalpos

NAUJAUSI KOMENTARAI

vv

vv portretas
O tu vargeli,ar galima pragyventi is 350?????

to w

to w portretas
Gali, nes nereikia mokėti už šildymą, karsta vandeni. Kiek kalbu su aplinkiniais, visi šaukia, kad neapsimoka dirbti, gauni minimumą- 670lt, - 300 šildymas, -karštas vanduo, kelionė i darbą, maistas, nieko nelieka, o čia dar gauni 350 namuose būdamas.

o tai

o tai  portretas
valdantieji pinigus galoi skirti tik visokioms nesamonems, amziaus statyboms ir t.t., o jei zmonems tai matai jau perdaug pasalpu ir t.t.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių