Quantcast

Aukštųjų mokyklų profsąjungos palaiko mokytojų įspėjamąjį streiką

Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimas (LAMPSS) pranešė palaikantis Lietuvos švietimo profesinės sąjungos vasario 21 dieną skelbiamą įspėjamąjį streiką.

Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimas pranešė palaikantis Lietuvos švietimo profesinės sąjungos vasario 21 dieną skelbiamą įspėjamąjį streiką.

„Streikas buvo pasirinktas kaip galutinė protesto prieš derybų vilkinimą, nesiskaitymo su profsąjungos nuomone bei socialinio dialogo ignoravimo pasekmė“, - teigiama LAMPSS pareiškime.

Anot jo, nors vadovaujant švietimo ir mokslo ministrui Gintarui Steponavičiui bandyta įvykdyti esminių pertvarkų švietimo, studijų ir mokslo sistemoje, „pačio ministro ir ministerijos valdininkų nekompetencija, arogancija, teisinis nihilizmas, aklas politinės valios vykdymas, nesiskaitymas su patyrusiais pedagogais bei socialiniais partneriais ir jų nuomonės ignoravimas privedė prie to ką turime dabar“.

„Tenka konstatuoti, kad visam sektoriui padaryta didžiulė žala. Mes, aukštųjų mokyklų dėstytojai, aiškiai matome, kad bendras Lietuvos moksleivių žinių lygis gerokai nukrito, pablogėjo studijų kokybė, mokslas tarnauja ne valstybės ekonomikos ir visuomenės gerovės kėlimo tikslams, o visos jėgos metamos kiekybiniams rodikliams pagerinti, pavyzdžiui, mokslinių straipsnių, turinčių citavimo indeksų, skaičiaus, padidinimui“, - teigiama pranešime.

Anot LAMPSS, dar niekada profesinės sąjungos nebuvo taip ignoruojamos, nesiskaitoma su jų nuomone, kaip vadovaujant ministrui G.Steponavičiui.

Vasario 9 dieną Vilniuje per Lietuvos švietimo profesinės sąjungos (LŠPS) suvažiavimą pritarta, kad vasario 21 dieną dalyje šalies švietimo įstaigų vyktų įspėjamasis dviejų valandų streikas. Streikui pritarė maždaug 400 mokyklų ir per 15 tūkst. mokytojų.

Sausio 18-ąją profsąjunga Vyriausybei bei Švietimo ir mokslo ministerijai yra įteikusi reikalavimus keisti mokyklų finansavimo sistemą, atidėti planuojamą pedagogų atestaciją, koreguoti darbo apmokėjimo tvarką taip, kad būtų užtikrintas darbo krūvis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
o, ir šitie vieną kartą atsibudo: labas rytas, kolegos :)

dar jiems mazai

dar jiems mazai portretas
medikai daug dirba bet neina streikuot

jonas

jonas portretas
Tai ar ne nuo pačių dėstytojų priklauso studijų kokybė??? Geriau eikite ruoštis paskaitoms, o ne politikuokite. Bus visiems geriau
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių