Quantcast

A.Butkevičius: susitikimuose su visuomene nebuvo kalbama apie rinkimus

Premjeras Algirdas Butkevičius tikina, kad įvairiuose Lietuvos miestuose ir rajonuose susitikęs su vietos gyventojais, apie rinkimus su jais nekalbėjo.

„Kiekvienas ministras ir ministras pirmininkas yra laisvas žmogus, o antra, visuose susitikimuose, kuriuose aš buvau, nė viename susitikime nebuvo kalbama apie rinkimus ir niekur nevykdžiau jokios agitacijos. Bet čia - ne pasiteisinimas, bet kad žinotų ir išgirstų kai kurie tą informaciją, bet jeigu ponas A. Kubilius sėdėdavo Seimo posėdžiuose antradieniais ir ketvirtadieniais nuo ryto iki vakaro, mano darbo stilius yra kitoks, aš kiekvieną savaitę turiu tikslą vieną dieną išvažiuoti į Lietuvos miestus, rajonus, bet kol kas to tikslo nepavyksta 100 proc. įgyvendinti“, - interviu radijo „Laisvoji banga“ laidai „Ryto tema“ trečiadienį sakė A. Butkevičius.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį nusprendė pradėti tyrimą dėl premjero ir kai kurių ministrų galimo dalyvavimo kandidatų į Seimą rinkimų kampanijoje. Ji tyrimą pradėjo remdamasi Kupiškio rajono tarybos nario konservatoriaus Ričerdo Kriovės pranešimu.

A. Butkevičius teigia nesiruošiantis „atsiskaityti konservatoriams“.

„Tikrai nesiruošiu konservatorių vadovybės ir jos partijos narių atsiklausti, kur man važiuoti ir į kurį miestą. Aš važiavau ir į kitus rajonus ir miestus ir nesiruošiu aš jiems atsiskaitinėti. Kitas dalykas - tai parodo tiesiog kažkokią paranojišką baimę“, - teigė jis.

R. Kriovė teigia, kad Vyriausybės nariai „darbo laiku vyksta į tuos rajonus, kurių vienmandatėse apygardose vyksta rinkimai į Seimą, ten rengia susitikimus su visuomene, kurie iš esmės yra skirti tos partijos kandidatui į Seimą remti“.

Jis prašo komisijos įvertinti, ar Vyriausybės nariai, „minėtoms agitacinėms kelionėms naudodami ministerijų resursus: tarnybinį transportą, vairuotojo darbo apmokėjimą, tarnybinį laiką, autoriteto, grįsto užimamomis pareigomis naudojimą“, nėra veikiami viešųjų ir privačių interesų konflikto.

Trečiadienį prasideda išankstinis balsavimas Seimo rinkimuose antrajame ture Ukmergės, Zarasų-Visagino bei Biržų-Kupiškio vienmandatėse apygardose. Zarasų-Visagino bei Biržų-Kupiškio apygardose rinkimų rezultatai panaikinti dėl nustatytų šiurkščių pažeidimų, o Ukmergėje naujas Seimo narys bus renkamas vietoj mirusio Juliaus Veselkos.

A. Butkevičius tikina, kad susitikimuose su šių rajonų gyventojais apie rinkimus nekalbėjo.

„Buvo pasirinktas Visaginas dėl atominės elektrinės uždarymo problemų. Ir tą mano susitikimą organizavo Energetikos ministerija ir vietos vadovybė ir jis buvo gal nukeltas jau gal kokioms trims savaitėms“, - kalbėjo jis.

„Zarasuose buvo susitikimas su visuomene, bet tai vyko po darbo, bet netgi ir po darbo man diskutuojant su žmonėmis, nė vienos minties nebuvo pasakyta apie rinkimus. Buvo kalbama apie Vyriausybės programą, tą pačią dieną buvo ir aplinkos ministras V. Mazuronis susitikinėjo. Dažniausiai kalbėjome apie gyvenamųjų namų renovaciją, bet man visiškai nesuprantamas toks požiūris kai kurių politikų ir labai keista. Rinkėjas apsisprendžia ne dėl to, ar A. Butkevičius buvo atvykęs, ar kažkoks ministras buvo atvykęs. Jis turi, aš manau, savo nuostatas ir jis balsuoja už tą žmogų ne dėl to, kad apsilankė ar susitiko kažkas su kažkuo ar kalbėjosi kažkur“, - tvirtino premjeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių