Quantcast

Žmonių griuvėsiuose Meksikoje ieškojusi Frida – šalies herojė

Meksikai dar neatsipeikėjus po galingo žemės drebėjimo ir pakartotinių požeminių smūgių, stichijos nusiaubtų rajonų gyventojai reiškia dėkingumą ne tik gelbėtojams, bet ir jų pagalbininkams. Šalies heroje tapo ir septynerių metų labradorė Frida.

Labradorė tarnauja Meksikos kariniame laivyne, kuris šalyje itin gerbiamas. Laivynui priklauso ir keturkojų junginys, dalyvaujantis paieškos operacijose.

Globėjas uždėjo žmonių pagamintus akinius, užmovė batelius, ir į darbą. Kiek labradorė Frida surado gyvųjų ar žuvusiųjų po pastarojo septynių balų drebėjimo, dar nesuskaičiuota, darbo jai dar daug. Jos jautri nosis anksčiau padėjo iš griuvėsių ištraukti 12 gyvųjų, beveik 50 žuvusiųjų. Pernai ji dirbo Ekvadore po žemės drebėjimo, anksčiau Gvatemaloje po siaubingos nuošliaužos ir kitose vietose.

Šįkart daugiausia pastangų prie sugriuvusios mokyklos, kur žuvo 25 žmonės, daugiausia vaikai, bet 11 mokinių pavyko išgelbėti.

„Dirbame nuo antradienio, Fridos pagalba labai reikalinga“, – sako Fridos šeimininkas Israelis Arauzas.

Labradorė Frida – socialinių tinklų žvaigždė, ir ji tokia ne vienintelė. Meksikos sausumos pajėgos į pagalbą atskubėjo taip pat kartu su keturkojais. Jungtinių Valstijų ir Čilės gelbėtojai be šunų irgi neišsiverčia.

„Šunys gelbėtojai labai žaismingi, tai vienas iš jų požymių. Mokome juos užuosti, slepiame daiktus, pradėdami nuo nesudėtingų ir pamažu pereidami prie sudėtingų užduočių, kol išugdome gelbėtojams būtiną uoslę“, – vardija gelbėtojas Javieras Henriquezas.

Pagalbininkai keturkojai visi šaunūs, bet Fridos šlovei dar niekas neprilygsta. Jai liko maždaug metai, kol uoslė bus užtektinai jautri, po to – užtarnautas poilsis. Frida gyvens pas savo šeimininką, su kuriuo dirba pastaruosius dvejus metus.


Šiame straipsnyje: Fridalabradorė FridaMeksika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Al_Tomas

Al_Tomas portretas
Pasirodo, kad pirmieji (paliko sventes stala...) padeti atvyko apie 100 izraelieciu kariu... su savo technika ir sunimis... tikrai, o kur mes?

klausimas

klausimas portretas
o kur lietuvos pagalba? kuo pagelbejo?

Vika

Vika portretas
Saunuole grazuole Frida! Sekmes jai!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių