Quantcast

Vokietijoje tvyrant įtampai dėl migracijos nuteistas merginą nudūręs „afganas“

  • Teksto dydis:

Vokietijos teismas pirmadienį nuteisė vieną prieglobsčio negavusį jaunuolį, teigiantį, kad jis yra Afganistano pilietis, kalėti už 15-metės merginos mirtiną subadymą, pakursčiusį prieš migrantus nusistačiusių kraštutinių dešiniųjų protestus.

Vakarinio Landau miesto nepilnamečių teismas skyrė kaltinamajam Abdul D. aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Nutartis buvo paskelbta praėjus savaitei nuo antiimigracinių protestų pradžios rytiniame Chemnico mieste. Neramumai įsiplieskė dėl vieno vyro mirtino subadymo, už kurį, kaip įtariama, atsakingas vienas siras ar irakietis.

Abdul D. stojo prieš teismą už mergaitės subadymą gruodžio 27-ąją netoli vaistinės Kandelio miestelyje. Prokurorai įtaria, kad vyro išpuolį motyvavo pavydas, kai mergaitė nutraukė su juo santykius.

Be klausimų dėl pilietybės, kilo abejonių ir dėl Abdul D. amžiaus. Pats kaltinamasis teigė, kad nusikaltimo metu jam buvo 15 metų, tačiau, vieno eksperto vertinimu, jo amžius tikriausiai yra nuo 17,5 iki 20 metų. Atsižvelgiant į šiuos neaiškumus, bylą už uždarų durų nagrinėjo nepilnamečių teismas.

Abdul D. atvyko į Vokietiją 2016-ųjų balandį, o jo prašymas suteikti prieglobstį buvo atmestas 2017-ųjų vasarį, tačiau jis nebuvo iš karto išsiųstas iš šalies.

Vokietijoje neseniai įvyko virtinė daug aistrų sukėlusių nusikaltimų, kuriuos, kaip įtariama, įvykdė prieglobsčio prašytojai. Šie incidentai išprovokavo gyventojų pyktį atvykėlių atžvilgiu ir padidino spaudimą kanclerės Angelos Merkel liberaliajai pabėgėlių priėmimo politikai.

„Netoleruotina“

Kraštutinių dešiniųjų partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD), siekdama suteikti postūmį savo antiimigracinei kampanijai, vos 9 tūkst. gyventojų turinčiame Kandelio miestelyje nuolat rengė demonstracijas.

Įtampai ypač paaštrėjus Kandelio gatvėmis žygiavo tūkstančiai žmonių, bet vėlesnės panašios akcijos pritraukdavo mažiau dalyvių. Anot policijos, šeštadienį prie mitingo prisijungė 350 žmonių.

Kraštutinių dešiniųjų demonstracijų suerzinti miestelio gyventojai surengė atsakomųjų akcijų, per kurias nešiojo plakatus su tokiais užrašais kaip „Sustabdykite neapykantą ir kurstymą“ ir „Kandelis yra spalvotas, o ne rudas“, turint omenyje nacių chaki spalvos uniformas.

Reino krašto-Pfalco valstijos premjerė Malu Dreyer (Maliu Drejer) apkaltino kraštutinius dešiniuosius naudojantis paauglės mirtimi politiniams tikslams ir pavadino tokį elgesį „netoleruotinu“.

„Visi mes tikimės, kad pasibaigus teismui į Kandelį sugrįš taika“, – sakė ji.

„Mūsų yra daugiau“

Kitoje šalies pusėje – buvusioje komunistinėje Rytų Vokietijoje esančiame Chemnice – šiuo metu tvyro didžiulė įtampa dėl kitos subadymo bylos.

Per šeštadienį vykusias demonstracijas į miesto gatves išėjo apie 11 tūkst. žmonių – 8 tūkst. kraštutinių dešiniųjų ir 3 tūkst. priešingos stovyklos protestuotojų, nurodė policija.

Pasak pareigūnų, per įsiplieskusius susirėmimus buvo sužeisti 18 žmonių, o vienas Socialdemokratų partijos narys pareiškė, kad jo komandą pakeliui į autobusą „užpuolė naciai“.

Pasipiktinimas dėl daugiau nei milijono prieglobsčio prašytojų atvykimo 2015-aisiais ypač juntamas Saksonijos žemėje, kur yra Chemnicas.

AfD užsitikrino tvirtą palaikymą šioje provincijoje, o nuomonių apklausos rodo, kad antiimigracinis judėjimas per kitąmet vyksiančius regioninius rinkimus taps antrąja pagal dydį partija.

Sekmadienį užsienio reikalų ministras Heiko Maasas (Heikas Masas) paragino vokiečius „atsikelti nuo sofų ir praverti burnas“ - pasisakyti prieš ksenofobiją.

„Visi turime parodyti pasauliui, kad mes, demokratai, esame dauguma, o rasistai – mažuma“, – pareiškė jis laikraščiui „Bild am Sonntag“.

„Tylioji dauguma turi būti garsesnė“, – pridūrė ministras.

Numatoma, kad vėliau pirmadienį keletas kairuolių ir antifašistų pankroko grupių per nemokamą koncertą Chemnice pritrauks tūkstančius gyventojų, protestuosiančius prieš smurtą su šūkiu „Mūsų yra daugiau“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arijas

Arijas portretas
Vyti lauk is ES ruskius ir tas bezdziones.

cha.... matomai cia toks pirmas atvejis

cha.... matomai cia toks pirmas atvejis portretas
Vokietijos teismuose , kad nuteisiamas migrantas turkas, afganas ar arabu teroristas ,afrikietis --jie vokietijoj nepakaltinamai --teisiami tik vokieciai uz isprievartavi,mus ir nuzudymus -Merkel sukviestos pasaulio padugnes is visu afrikos , arabu skyliu --nepakaltinami..

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Ar jūs galvojate, kad tie ateiviai kada nors žaidė lėlytėmis ir mašinytėmis? Jų kita kultūra, mentalitetas, tikėjimas ir iš viso jie yra kitokių pažiūrų! Negi mums juos reikėjo įsileisti? Jie sunaikins mūsų kalbą, kultūrą, mūsų vertybes - ypač mažų Europos valstybių! Negi nematote, kad jie visai nesiruošia integruotis: net studentės vaikšto Kaune apsimuturiavusios savo burkomis ir skudurais ant galvų! Kodėl mūsų įstatymai leidžia taip elgtis? Argi mūsų moterims Irane ir visur kitur pas juos, leidžiama rodytis be skudurų ant galvos? Niekaip nesuprantu europietiškos tolerancijos, per tai ir laužome liežuvius kitomis kalbomis, žiūrime į kitaip besielgiančius! Ar čia normalu?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių