Quantcast

Vokietija užkirto kelią biologinei atakai

  • Teksto dydis:

Vokietijoje praėjusią savaitę buvo suimtas vienas tunisietis, turėjęs mirtinai nuodingo ricino ir medžiagų gaminti bomboms bei planavęs surengti biologinę ataką, trečiadienį pranešė nacionalinės policijos viršininkas.

„Vyko labai konkretus pasiruošimas surengti (teroro) aktą panaudojant biologinę bombą, kuri būtų pirmoji tokia Vokietijoje“, – visuomeniniam transliuotojui ARD sakė Vokietijos Federalinės kriminalinės policijos vadovas Holgeris Muenchas (Holgeris Miunchas).

Vokietijos policija birželio 12-ąją įsiveržė į 29 metų migranto iš Tuniso Siefo Allaho H. (Sifo Alacho Ch.) butą Kelne ir rado ten „nuodingų medžiagų“, kurios, kaip vėliau paaiškėjo, buvo ricinas.

Iš ricinmedžio sėklų gaminamas ricinas yra 6 tūkst. kartų nuodingesnis už cianidą ir neturi jokio žinomo priešnuodžio.

Vokietijos savaitraštis „Der Spiegel“ pranešė, kad tas vyras veikiausiai vadovavosi džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) išplatintomis instrukcijomis, kaip pasigaminti bombą su ricinu.

Prokurorai sako, kad yra „rimtų įtarimų, jog jis tyčia gamino biologinius ginklus“, tačiau kol kas neaišku, ar jis aktyviai planavo ataką.

„Sužinojome apie šį asmenį prieš kelis mėnesius, o tada atsirado įrodymų, rodančių sąsajas su vadinamąja „Islamo valstybe“, – teigė H. Muenchas.

Ši byla buvo „gero bendradarbiavimo tarp saugumo pareigūnų, nacionaliniu ir tarptautiniu lygiu“, pavyzdys, pridūrė jis.

Dienraštis „Bild“ pranešė, kad Vokietija gavo informacijos apie įtariamąjį iš Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV); įtarimų sukėlė jo pirkiniai internete.

Per reidą „radome daug ricinmedžio sėklų, iš kurių gaminamas (ricinas), bei įrankių, kurų reikia pagaminti sprogstamąjį įrenginį“, teigė H. Muenchas.

„Dar nežinome, kokį konkretų taikinį jis turėjo galvoje... ir galimų bendrininkų klausimas tebėra atviras“, – pridūrė jis.

Prokurorų teigimu, Siefas Allahas H. pradėjo pirkti ricino gamybai reikalingus dalykus gegužės viduryje. Be kita ko, jis įsigijo „tūkstantį ricinmedžio sėklų ir elektrinę kavos malimo mašinėlę“.

Anksčiau šį mėnesį jam pavyko pagaminti tų nuodų.

Praėjusį mėnesį Prancūzijos policija pranešė sužlugdžiusi įtariamą teroro ataką ir suėmė du egiptiečių kilmės brolius, taip pat ketinusius panaudoti sprogmenis arba riciną.

Po kelių pastaraisiais metais Vokietijoje įvykdytų išpuolių, už kuriuos atsakomybę prisiėmė IS, šalyje tebegalioja aukšto laipsnio parengtis.

Per kol kas didžiausią ataką prieglobsčio prašytojas tunisietis Anisas Amri (Anisas Amris) 2016 metų gruodį nukreipęs sunkvežimį į Kalėdų miestelį Berlyne nužudė 12 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ašku

Ašku portretas
Aišku Ir aklam aišku.kad žmonės turi gyventi savo žemėje, ir jokio masinio kraustymosi neturi būti.Afrika didžiulė, Europa maža-negali ji sutalpinti visų panorusių . joje gyventi Baigti reikia su ta masine emigracija...

...

... portretas
„Vyko labai konkretus pasiruošimas surengti (teroro) aktą panaudojant biologinę bombą, kuri būtų pirmoji tokia Vokietijoje“ - ką gi, tuo pirmuoju bus kitas 'atbėgėlis'.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių