Quantcast

Viduržemio jūroje nuskendus valčiai dingo apie 130 migrantų

  • Teksto dydis:

Viduržemio jūroje prie Libijos krantų nuskendus valčiai baiminamasi, kad žuvo mažiausiai 126 juo plaukę migrantai, pirmadienį pranešė Tarptautinė migracijos organizacija (IOM).

Pasak keturių migrantų, kurie išsigelbėjo, ketvirtadienį jie pripučiama valtimi išplaukė iš Libijos, tačiau praėjus kelioms valandoms nuo kelionės pradžios jų laivas nuskendo, pranešė IOM atstovas Flavio Di Giacamo (Flavijus Di Džakamas).

Išsigelbėję migrantai pasakojo, kad prekeiviai žmonėmis užpuolė jų valtį netrukus po kelionės pradžios ir pavogė jos variklį.

„Valtis, kuri ir taip buvo perpildyta, greitai pradėjo leisti vandenį ir nuskendo“, – sakė F.Di Giacomo.

Keturis migrantus – du Sudano ir du Nigerijos piliečius – išgelbėjo vienas žvejys iš Libijos. Jis perdavė juos kitai migrantų valčiai, plaukiančiai per Viduržemio jūrą Europos krantų link.

F.Di Giacomo teigimu, tuos migrantus galiausiai išgelbėjo Italijos pakrantės apsaugos pareigūnai. Jie šiuos žmones ir dar apie tūkstantį išgelbėtųjų nuplukdė į Siciliją.

Italija nuo šių metų sausio jau užregistravo per 65 tūkst. atvykėlių. Pernai per tokį patį laikotarpį jų buvo penkiskart daugiau.

Šiemet jau žuvo daugiau kaip 1 800 žmonių, mėginusių įveikti Viduržemio jūrą ir patekti į Europą, rodo IOM duomenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bile Koks

Bile Koks portretas
Gaila... Tiek nedaug

...

... portretas
Ach, kažkas ŽINO kas ten kur ir kiek - AR reikia suprast kad tų 'migrantų' gabenimas kažkieno PILNAI kontroliuojama veikla? KAS čia siekia ES sunaikint?

Katinas

Katinas  portretas
Labai Gerai zuvim irgi reikia valgyti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių