Quantcast

Viduržemio jūroje nuskendo mažiausiai 20 migrantų

  • Teksto dydis:

Mažiausiai 20 migrantų, tarp kurių buvo mažų vaikų, trečiadienį nuskendo Viduržemio jūroje nugrimzdus jų perpildytam laiveliui, pranešė Italijos pakrančių apsaugos pareigūnai ir vienas humanitarinės pagalbos darbuotojas.

„Šiandien padėtis kritinė. Maždaug 200 žmonių įkrito į vandenį, ir kol kas turime 20 lavonų“, – naujienų agentūrai AFP sakė pakrančių apsaugos atstovas.

Migrantai plaukė mediniu laiveliu, kuriame buvo 500-700 žmonių. Incidentas įvyko vos už 20 jūrmylių (37 km) nuo Libijos pakrantės.

Pagalbos laivo „Phoenix“, kurį yra užsakiusi Maltos nevyriausybinė organizacija „Moas“, įgula buvo pradėjusi gelbėjimo operaciją ir dalijo gelbėjimo liemenes, kai daugelis ant denio buvusių žmonių sukrito į vandenį – tikriausiai netekę pusiausvyros dėl atsitrenkusios bangos.

„Tai ne scena iš siaubo filmo, tai – reali tragedija, kuri šiandien vyksta prie Europos vartų“, – sakė vienas „Moas“ steigėjų Chrisas Catrambone (Krisas Katrambonė), kuris buvo laive „Phoenix“ ir paskelbė vandenyje atsidūrusių migrantų nuotraukas.

Padedant Italijos pakrančių apsaugos laivui ir keliems komerciniams laivams, gelbėtojai skubėjo ištraukti iš vandens kuo daugiau žmonių. Iš sraigtasparnio ir kariškių lėktuvų buvo numesta gelbėjimo valčių.

„Tame rajone dar plūduriuoja maždaug 30 lavonų, daug jų – mažų vaikų“, – pridūrė Ch.Catrambone.


Šiame straipsnyje: migrantaimigrantų krizė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Idomu kai visi sulys i Europa ir Europieciai nesugebes ju ismaitint kas tada bus?

Anonimas

Anonimas portretas
Per mažai galėjo daugiau
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių