Quantcast

V. Putino kritikas išvyko iš Rusijos gydytis po „apnuodijimo“

  • Teksto dydis:

Rusijos opozicijos politikas, šį mėnesį dėl apsinuodijimo patekęs į komą, pagerėjus būklei išvyko iš šalies, sekmadienį pranešė jo advokatas.

„Šį rytą Vladimiras Kara-Murza išskrido iš šalies...; po antro ūmaus apsinuodijimo jam skirtas reabilitacinis gydymas“, - „Facebook“ paskyroje parašė advokatas Vadimas Prochorovas.

„Išrašymo iš ligoninės lape jo diagnozė ta pati: toksinis nežinomos medžiagos poveikis“, - pridūrė jis.

35-erių V.Kara-Murza prieš dvejus patyrė sveikatos sutrikimų dėl apsinuodijimo: jam diagnozuotas inkstų nepakankamumas ir jis vos nemirė.

Užsienio laboratoriniais tyrimais jo kraujyje rastas didelis kiekis sunkiųjų metalų, tačiau Rusijos tyrimų komitetas atmetė jo prašymą ištirti, ar apnuodyti jį bandyta tyčia.

Jo šeimos teigimu, paskutinis atkrytis, dėl kurio opozicijos politikas Rusijos ligoninėje buvo prijungtas prie dirbtinio kvėpavimo aparato ir patyrė inkstų dializę, gali būti 2015 m. įvykusio incidento pasekmė.

V.Kara-Murza buvo greta Kremliaus 2015 m. vasarį nušauto opozicijos politiko Boriso Nemcovo sąjungininkas.

Pastaruoju metu V.Kara- Murza dirbo buvusio naftos magnato, prezidento Vladimiro Putino kritiko Michailo Chodorkovskio, dešimtmetį praleidusio kalėjime, įkurtame fonde „Atviroji Rusija“.

V.Prochorovo teigimu, V. Kara-Murza ketina tęsti politinę veiklą. Advokatas tvirtina, kad V.Kara-Murza tikriausiai tapo tyčinio bandymo nunuodyti auka.

Be darbo su M.Chodorkovskiu, V.Kara-Murza dalyvavo lobizmo veikloje Jungtinėse Valstijose dėl Magnitskio akto išplėtimo, kas, V.Prochorovo teigimu, „galėjo būti viena nuodijimo priežasčių“, nes tas aktas yra prieš Rusijos elitą.

2012 m. įvestos sankcijos iš pradžių buvo taikomos tik Rusijos pareigūnams, dalyvavusiems advokato Sergejaus Magnitskio byloje. Vyriausybės korupcijos schemą atskleidęs advokatas mirė kalėjime.

Jau priimtas įstatymas vėliau buvo išplėstas ir dabar taikomas didesniam skaičiui asmenų, tarp jų – Rusijos tyrimų komiteto vadovui Aleksandrui Bastrykinui, kuris į sąrašą įtrauktas tik sausį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gėda

Gėda portretas
Melas , nei vieno sakinio tiesos.

kodeksas

kodeksas portretas
kas moka pinigus uz triuksmo kelima ir pragyvenima tas sumokes ir uz gidyma
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių