Quantcast

Tyrimas atskleidė, kad seksualinę prievartą patyrė dešimtys tūkstančių vaikų

  • Teksto dydis:

Australijoje per kelis dešimtmečius bažnytinėse ir valstybinėse įstaigose seksualinę prievartą patyrė dešimtys tūkstančių vaikų.

Tai sakoma oficialios tyrimų komisijos baigiamojoje ataskaitoje. Tikslus aukų skaičius nėra žinomas. Tačiau spėjama, kad kompensacijų galėtų pareikalauti 60 000 žmonių.

Ataskaitoje teigiama: „Dešimtys tūkstančių vaikų daugelyje Australijos įstaigų buvo seksualiai išnaudojami. Tikslaus skaičiaus mes niekada nežinosime“. Komisiją 2012-aisiais sudarė tuometinė premjerė Julia Gillard, kai į dienos šviesą iškilo virtinė sunkių vaikų seksualinio išnaudojimo atvejų. Jos įpėdinis Malcolmas Turnbullas kalbėjo apie „nacionalinę tragediją“.

Iš viso komisija praneša apie seksualinius nusikaltimus 4 000 skirtingų įstaigų, pavyzdžiui, valstybinėse ir bažnytinėse mokyklose, skautų organizacijose ar katalikiško jaunimo grupėse. Daug kartų nusikaltimus vykdė dvasininkai ir mokytojai. Komisijos vadovas Philipas Reedas sakė, kad „nėra paprasto paaiškinimo“, kaip tai galėjo nutikti.

Komisija pateikė daugiau kaip 400 pasiūlymų, kurie turėtų užkirsti kelią nusikaltimų tokiu mastu pasikartojimui. Pavyzdžiui, ateityje siūloma bausti tuos, kurie žino apie vaikų seksualinio išnaudojimo atvejus, tačiau apie juose nepraneša. Be to, turi būti įsteigta nacionalinė vaikų apsaugos agentūra.

Tyrimas atsiėjo apie 500 mln. Australijos dolerių (daugiau kaip 320 mln. eurų). Iš viso peržiūrėta daugiau kaip 1,2 mln. dokumentų.

Australijos katalikų bažnyčia atsiprašė seksualinio išnaudojimo aukų. Melburno arkivyskupas Denisas Hartas pažadėjo, kad tyrimų komisijos išvados bus vertinamos „labai rimtai“. „Katalikų vyskupų ir religinių lyderių vardu aš atnaujinu mūsų neribotą atsiprašymą tiems, kurie nukentėjo“, - sakė jis.

Tačiau arkivyskupas atmetė komisijos reikalavimą leisti kunigams pranešti apie seksualinio išnaudojimo atvejus, apie kuriuos šie sužino klausykloje. Katalikų bažnyčiai išpažinties paslaptis esą turi didžiulę reikšmę. Jei dvasininkai ją atskleistų, jiems grėstų ekskomunika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
Išeina, kad tarp anglosaksų daugiausia išsigimėlių, ar ne ?

...

... portretas
Viskas dievo vardu, ką čia tie netikėliai prisigalvoja.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių