Quantcast

Toskanoje dėl didžiulio gaisro evakuoti šimtai žmonių

  • Teksto dydis:

Dėl didžiulio miško gaisro Italijos Toskanos regione iš savo namų buvo evakuoti šimtai žmonių, o ugniagesių pastangas pažaboti liepsnas apsunkino smarkus vėjas.

Ugnis nusiaubė iš viso maždaug 600 hektarų, vietos televizijai sakė Pizos miesto ugniagesių vadas Ugo D'Anna (Ugas D'Ana) ir pridūrė, kad nors gaisro plitimas jau sustabdytas, liepsnoms užgesinti dar prireiks kelių valandų.

Tai „beveik neabejotinai buvo padegimas“, sakė U. D'Anna. 

Su ugnimi kovojo du vandenį galintys pilti sraigtasparniai ir 80 ugniagesių, kuriems talkino 50 savanorių.

Gaisras įsiplieskė naktį iš sekmadienio į pirmadienį šalia Pizos šiaurės Italijoje. Dėl jo buvo kilusi grėsmė Kalčio, Montemanjo ir San Lorenco e la Torės miesteliams.

Buvo evakuoti maždaug pusė tūkstančio vietos gyventojų, o dangus virš to rajono nusidažė tamsiai oranžine spalva, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistas.  

Antradienį dėl smarkaus vėjo teko nutupdyti keturis gesinimo operacijoje dalyvavusius regiono ugniagesių sraigtasparnius.

Toskanos gubernatorius Enrico Rossi (Enrikas Rosis) sakė, kad evakuoti vietos gyventojai į savo namus galės grįžti ne anksčiau kaip po paros, kai bus įsitikinta, kad grėsmės nebėra.

„Ugniagesiai yra mūsų angelai sargai. Vaizdas buvo išties apokaliptinis ir, laimei, jie mus išgelbėjo“, – sakė vienas vietos gyventojas, kurį citavo Italijos žiniasklaida.

„Labai viliuosi, kad gaisras kilo dėl kažkieno neatsargumo, nes negaliu įsivaizduoti, kad tokį baisų dalyką galėjo padaryti sveiko proto žmogus“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių