Quantcast

Švedijoje dėl bandymo padegti sinagogą areštuoti trys asmenys

  • Teksto dydis:

Švedijos policija dėl bandymo antrajame pagal dydį šalies mieste Geteborge padegti sinagogą sekmadienį areštavo tris asmenis.

Trijulė įtariama bandymu padegti, sakoma policijos pranešime. Vėlai šeštadienį į sinagogą buvo mestas degantis daiktas, bet pastatas neužsidegė.

Žydų bendruomenė nurodė švedų žiniasklaidai, kad sinagogą degančiais daiktais apmėtė grupė kaukėtų žmonių.

Bendruomenė pridūrė, kad per išpuolį apie 20 jaunuolių buvo kuriam laikui prisiglaudę rūsyje, bet niekas nebuvo sužeistas.

„Su (Donaldu) Trumpu (Trampu) ir Izraeliu susiję įvykiai ir neramumai Izraelio bei Palestinos santykiuose – visa tai visuomet sukelia didesnių grėsmių“, – laikraščiui GT sakė žydų bendruomenės vadovas Allanas Stutzinsky (Alanas Stucinskis).

Prezidento Donaldo Trumpo trečiadienio sprendimas pripažinti Jeruzalę Izraelio sostine aukštyn kojom apvertė ištisus amerikiečių diplomatijos dešimtmečius, sukėlė priešišką diplomatinę reakciją pasaulyje ir išprovokavo sparčiai plintančius protestus.

Švedijos premjeras Stefanas Lofvenas (Stefanas Liovenas) švedų naujienų agentūrai TT sakė, kad yra „baisiai nuliūdęs“ dėl išpuolio Geteborge.

„Švedų visuomenėje nėra vietos antisemitizmui“, – sakė jis.

Saugumas buvo sustiprintas sinagogose visoje šalyje, pranešė TT.


Šiame straipsnyje: Švedijasinagogapadegimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
o tuo metu lietuvoje seimo narys kanceliarinems prekems i menesi gauna 822,80 varganu "euriuku". tiek kiek 4 pensininkai pensijos. tai tiek aktualiju siai dienai.

tai

tai portretas
akivaizdi trampopo polit. pasekme ir /kazkas/ numate jas tik ne si arogantiska marionete......

Mutanas

Mutanas portretas
Privaziuoja i Europa visokiu juodasikniu ir kumpanosiu... Laikas baltiesiems daryti tvarka savo namuose. ;)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių