Quantcast

Sužeistiems per „Maximos“ griūtį Rygoje išmokės 900 tūkst. eurų.

  • Teksto dydis:

„Maxima Latvija“ ir draugija „Zolitude 21.11“ pasiekė susitarimą, pagal kurį sužeistiems per „Maxima“ prekybos centro griūtį Rygos Zolitudės rajone bus išmokėta 900 tūkst. eurų. Apie tai BNS pranešė pati bendrovė.

Pagal susitarimą, per prekybos centro griūtį sunkiai sužeistiems žmonėms bus išmokėta 75 tūkst. eurų. Vidutinio sunkumo traumų patyrusiems bus išmokėta 20-35 tūkst. eurų, o lengvai sužeistiems – 5 tūkst. eurų. Traumų sunkumas bus vertinamas pagal Valstybinio eismo medicinos centro duomenis.

„Maxima“ prekybos centro griūtis Zolitudėje buvo precedento neturinti tragedija Latvijoje, ir niekas, įskaitant ir „Maxima Latvija“, neturėjo patirties susidorojant su tokiais atvejais“, – sakė „Maxima Latvija“ vadovas Andris Vilcmeieris.

„Dėkoju Zolitudės tragedijos aukų artimiesiems už konstruktyvumą ir jų atlikt darbą mums siekiant paramos sprendimo sužeistiems per šią nelaimę“, – sakė jis.

„Zolitude 21.11“ vadovė Regina Locmelė-Lunova sakė, kad susitarimas įrodo, kad „Maxima Latvija“ gerbia savo įsipareigojimą remti sužeistuosius per Zolitudės tragediją. Jos teigimu, kiekvienas sužeistasis pats spręs, ar priimti siūlomą kompensaciją.

Kaip žinoma, pernai „Maxima Latvija“ pasiekė susitarimus su mažiausiai 49 Zolitudės tragedijos aukų šeimomis dėl 100 tūkst. eurų kompensacijų, ir daugumos aukų artimieji priėmė pasiūlymą.

Iš viso kompanija išleido maždaug 5 mln. eurų paremti nukentėjusiuos per Zolitudės nelaimę.

Per „Maxima“ prekybos centro griūtį Rygos Zolitudės rajone 2013 metų lapkričio 21d. žuvo 54 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių