Quantcast

Sumaištis Luhanske: valdžios pastatus blokuoja ginkluoti asmenys

  • Teksto dydis:

Dalį gatvių Rytų Ukrainos Luhansko miesto centre užblokavo ginkluoti asmenys, antradienį iš įvykio vietos pranešė liudininkai.

Pasak jų, ginkluoti asmenys, vilkintys slepiamąsias uniformas be skiriamųjų ženklų, užblokavo privažiavimus prie apsišaukėliškos Luhansko liaudies respublikos (LLR) vidaus reikalų ministerijos pastato.

Važiuojamoji dalis užstatyta autobusais ir automobiliais. Šalia vieno įėjimo į VRM pastatą stovi šarvuotis ir budi ginkluoti asmenys. Savo veiksmų motyvų jie neaiškina.

Be to, ginkluoti asmenys užblokavo ir privažiavimus prie pastato, kur dirba LLR administracijos vadovas.

Šaltinis iš LLR jėgos struktūrų naujienų agentūrą „Interfax“ informavo, kad šie įvykiai gali būti susiję su išvakarėse VRM vadovo Igorio Korneto paskelbtu pranešimu apie atsistatydinimą. Be kita to, jo atžvilgiu buvo pradėta baudžiamoji byla.

Kaip pranešama, keletas LLR VRM darbuotojų antradienio rytą kreipėsi į respublikos vadovą ir išreiškė nepasitenkinimą I. Korneto pasitraukimu iš pareigų.

Vis dėlto Luhansko separatistų lyderis Igoris Plotnickis pareiškė, kad padėtis teritorijoje valdoma ir kad imamasi priemonių šiai krizei išspręsti.

„Noriu patikinti, kad LLR vadovybė kontroliuoja padėtį ir kad (šis incidentas) artimiausiu metu bus visiškai išspręstas“, – sakoma I. Plotnickio oficialiame tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Separatistų lyderis pridūrė, kad šių veiksmų organizatoriai siekia „sukurti socialinę įtampą LLR miestuose“.

„Vis dėlto jų veiksmai neturėtų būti priežastis panikai ir artimiausiu metu jie bus visiškai nutraukti. Dabar LLR vadovybė daro viską, kas įmanoma, kad užtikrintų respublikos miestų gyventojų saugumą“, – rašo I. Plotnickis.

Prorusiški separatistai Donecko ir Luhansko „liaudies respublikų“ įkūrimą paskelbė po 2014 metų kovo, kai Maskva aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį. Dėl to Ukrainos rytuose įsiplieskė iki šiol tebesitęsiantis karas, nusinešęs daugiau kaip 10 tūkst. žmonių gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Na gal pagaliau bus pakeista LNR ir DNR neveikli valdzia ir sukileliai imsis aktyviu veiksmu pries NACISTINI Kijevo sionistu rezima. Kaip dabar yra: juos Kijevo nacikai masiskai apsaudo ir zusta nekalti civiliai - moterys ir vaikai. Maskva jiems NELEIDZIA imtis aktyviu veiksmu. Visos LNR ir DNR zmoniu zutys ant tu kurie sulaiko LNR ir DNR sukilelius nuo teisingo kersto uz naciu ziaurumus.

Kabakai - biržietis

Kabakai - biržietis portretas
Kur savi gaidžiukai pešasi, separatistų ir Maskvos prijautėjas tuoj įžvelgia kišimąsi iš šalies. O jei ir taip būtų? Juk Luhanskas ir Doneckas - Ukrainos teritorija, negalėjo būti Kremliaus liečiama, kaip ir Krymo užgrobimas neteisėtas pagal Budapešto susitarimą, kurį ir Maskva pasirašė.

Čiubaka

Čiubaka portretas
o, kad prie šio viso USB (ukropų saugumas) prisidėjo buvo slabo?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių