Quantcast

Šri Lankoje per kalėjimo autobuso apšaudymą žuvo septyni žmonės

  • Teksto dydis:

Netoli Šri Lankos sostinės ginkluotiems užpuolikams pirmadienį apšaudžius kalėjimo autobusą žuvo penki žmonės, kuriems buvo skirtas kardomasis kalinimas, ir du sargybiniai.

Policija informavo, kad užpuolikai apšaudė autobusą, kai šis važiavo per miškingą vietovę netoli sostinės.

Per apšaudymą taip pat buvo sužeisti keturi sargybiniai.

Tarp aukų yra įtakingas Šri Lankos nusikalstamo pasaulio veikėjas.

Nors ne vieną dešimtmetyje Šri Lankoje vykęs pilietinis karas pasibaigė jau prieš aštuonerius metus, šalyje nusikaltėliams vis dar nesudėtinga gauti automatų.

„Manoma, kad šios šaudynės buvo priešiškumo tarp dviejų nusikalstamo pasaulio gaujų rezultatas“, – sakoma policijos pranešime.

„Vyksta tyrimas“, – priduriama jame.

Policija nurodė, kad pirmadienio pasala, į kurią pateko kalinių autobusas, yra daugiausiai aukų pareikalavusi su Šri Lankos nusikalstamomis gaujomis susijusi ataka per daug dešimtmečių.

Šalies prezidentas Maithripala Sirisena (Maitripala Sirisena ) pernai pasiuntė karius padėti policijai kovoti su nusikalstamomis gaujomis, kurios, kaip teigia ekspertai, veikia vis aktyviau.

Dauguma gaujų pelnosi iš reketo, neretai veikdamos išvien su politikais, arba iš nelegalios prekybos narkotikais bei alkoholiniais gėrimais.

Sulaikytų nusikalstamo pasaulio veikėjų apsauga buvo sugriežtinta po to, kai pernai kovą sostinėje per kalėjimo autobuso apšaudymą buvo sunkiai sužeistas kitas įtariamas nusikaltėlių gaujos lyderis.

Policija sostinėje ir jos apylinkėse įrengė kelių užtvaras po tą dieną įvykusių dviejų atskirų incidentų, per kuriuos žuvo iš viso šeši žmonės.

Tačiau užtvaros atgaivino nemalonius prisiminimus apie karo laikų Kolombą, kurio gyventojams tekdavo kęsti dažnus saugumo patikrinimus. Pastaraisiais mėnesiais policija šalino šias užtvaras iš miesto gatvių.

Nors policija visoje šalyje suintensyvino operacijas, per praėjusius metus nusikaltėliai nužudė kelis policijos pareigūnus.

„Nusikalstamo pasaulio veikla pernai kiek sumažėjo, tačiau pastaraisiais mėnesiais nusikaltėliai, regis, suaktyvėjo“, – naujienų agentūrai AFP sakė aukšto rango policijos pareigūnas Kolombe.

Per pilietinį karą ir jam pasibaigus 2009 metų gegužę į nusikaltėlių rankas pakliuvo didžiuliai kiekiai ginklų, o pastangos spręsti šią problemą faktiškai nedavė rezultatų.

Per 37 metus trukusį pilietinį karą, kuris baigėsi armijai surengus didžiulio masto puolimą, žuvo mažiausiai 100 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių