Quantcast

Sicilijoje nušautas vienas mafijos bosų

  • Teksto dydis:

Italijos Sicilijos saloje pirmadienį buvo nušautas vienas nusikaltėlių organizacijos bosas, mafijai „Cosa Nostra“ („Mūsų reikalas“) demonstruojant savo raumenis vieno garsiausių jos įvykdytų nusikaltimų 25-ųjų metinių išvakarėse.

Važiuodamas dviračiu viena Palermo gatve, 67 metų Giuseppe Dainotti (Džiuzepė Dainotis) žuvo nuo šūvio į galvą, praėjus beveik 25 metams nuo sprogimo viename šios salos greitkelyje, kur žuvo mafijos bylas nagrinėjęs teisėjas Giovanni Falcone (Džovanis Falkonė).

Nusikaltimo vietoje darytos nuotraukos atgaivino prisiminimus apie dešimtmečius smurto Sicilijos sostinėje. Jose matyti paklode uždengtas aukos kūnas ir šalia jo gulintis dviratis.

Palermo prokuroras Francesco Lo Voi (Frančeskas Lo Vojis) sakė, kad šis nužudymas yra perspėjimas valstybei, kad „Cosa Nostra“ dar gyva.

„Kada kai kurie žmonės tvirtina, kad mafijos nebėra arba ji buvo sunaikinta, visada atsitinka kas nors, kas patvirtina, kad ji dar egzistuoja“, – sakė jis.

„Kai reikia, ji ir vėl iššauna – aiškiai ir simboliškai“, – pridūrė prokuroras.

Po G.Falcone nužudymo 1992 metų gegužę ir dviem mėnesiais vėliau organizuoto kito įnirtingo mafijos priešininko – teisėjo Paolo Borsellino (Paolo Borselino) nužudymo pareigūnai pradėjo įnirtingą susidorojimą su šia organizuota nusikaltėlių grupuote, daugelis jos vadeivų atsidūrė už grotų.

Pastaraisiais metais Sicilijos mafiją galingumu pranoko nuožmumu garsėjanti galingiausia Italijos nusikalstama organizacija „Ndrangheta“ bei Neapolio mafija „Camorra“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių