Quantcast

Šiaurės Korėja pagrasino išbandyti vandenilinę bombą virš Ramiojo vandenyno

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėjos diplomatijos vadovas ketvirtadienį pareiškė, kad jo šalis gali išbandyti vandenilinę bombą virš Ramiojo vandenyno ir taip išpildyti šalies lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) pažadą imtis „aukščiausio lygio“ veiksmų prieš Jungtines Valstijas, pranešė Pietų Korėjos žiniasklaida.

Šiaurė Korėjos užsienio reikalų ministras Ri Yong Ho (Li Jong Ho) šiuos komentarus išsakė Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos kuluaruose po neįprasto tiesioginio Kim Jong Uno atsakymo į JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) grasinimą „visiškai sunaikinti“ Šiaurės Korėją.

Pietų Korėjos naujienų agentūros „Yonhap“ pranešime sakoma, kad Ri Yong Ho sakė žurnalistams Niujorke, kad jo šalies atsakas „galėtų būti galingiausios vandenilinės bombos detonavimas Ramiajame vandenyne“.

Ri Yong Ho esą pridūrė: „Nežinome, kokių veiksmų gali būti imtasi, nes šį įsakymą duos lyderis Kim Jong Unas.“

Vašingtonas ir jo sąjungininkai tokį bandymą neabejotinai laikytų didele provokacija.

Kritikuoja „karinę isteriją“

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas (Sergejus Lavrovas) ketvirtadienį netiesiogiai užsipuolė Jungtines Valstijas: kalbėdamas Jungtinėse Tautose pareiškė, kad „karinė isterija“ dėl Šiaurės Korėjos branduolinių ir raketų bandymų nuves prie „katastrofos“.

„Ryžtingai smerkiame Pchenjano branduolines ir raketines avantiūras, bet karinė isterija yra ne tik aklavietė; tai – katastrofa“, – sakė S.Lavrovas.

Šiaurės Korėjos branduolinių ir raketų bandymų keliama grėsmė dominuoja šiemetiniame pasaulio lyderių susitikime JT, tačiau išlieka nesutarimų, kaip elgtis su Pchenjanu.

S.Lavrovas pabrėžė, kad „nėra alternatyvos politiniams ir diplomatiniams šios branduolinės situacijos sureguliavimo būdams“, ir paragino šalis paremti bendrą Rusijos ir Kinijos pasiūlymą derėtis.

Maskva ir Pekinas pasiūlė, kad būtų pradėtos derybos, bet iki tol Šiaurės Korėja turėtų įšaldyti branduolinių užtaisų ir raketų bandymus mainais į Pietų Korėjos ir JAV kasmetinių karinių pratybų sustabdymą.

JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Nikki Haley (Niki Heili) pasiūlymą pavadino įžeidžiamu.

Šiaurės Korėja pastarosiomis savaitėmis atliko savo šeštą branduolinį bandymą ir kelis tarpžemyninių raketų bandymus. Pchenjanas teigia, kad jam reikia gintis nuo JAV ir jų sąjungininkių priešiškumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hasas

Hasas portretas
Kam tas storas kriuksis gali grasinti? Vienos raketos uztenka nusluoti tu pamiseliu irstva. Tai tegul nustoja parselis kriukseti, kol dar neapsvilino.

Naudinga būtų pasinaudoti arabų patirtimi

Naudinga būtų pasinaudoti arabų patirtimi  portretas
Medikai tvirtina - sterilizuoti žmonės yra mažiau agresyvūs. Todėl Kim Jong Uną ir jo globėją Putiną, šantažuojančius pasaulį branduoliniu ginklu, reikėtų iškastruoti. Arabų šeichai eunuchams patiki net savo žmonas saugoti. Manau Kim Jong Unas ir Putinas netekę savo karingumo iš grasintojų virstų gerais branduolinio ginklo saugotojais.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių