Quantcast

Šaudynės Kalifornijoje: žuvo penki žmonės, šaulys negyvas

  • Teksto dydis:

Kalifornijoje, Beikersfilde, vienas vyras nušovė penkis žmones, tarp kurių buvo ir jo žmona, o vėliau nusižudė, ketvirtadienį pranešė policija.

„Turime šešis mirusiuosius; vienas iš jų – įtariamasis, o kiti – aukos“, – sakė Kerno apygardos šerifo biuro leitenantas Markas Kingas.

„Manome, kad tai buvo šeimyninio smurto incidentas“, – pridūrė jis.

Policijai apie incidentą buvo pranešta trečiadienį 17 val. 19 min. vietos (ketvirtadienį, 3 val. 19 min. Lietuvos) laiku. Pareigūnai buvo pasiųsti į įvykio vietą – vieną logistikos bendrovę.

„Reagavę pareigūnai rado tris šaudymo aukas, o įtariamasis buvo pasprukęs“, – nurodė M. Kingas. Pasak jo, manoma, kad šis vyras nušovė dar du žmones kitoje vietoje.

„17 val. 54 min. (3 val. 54 min.) vienoje vietos verslo įmonėje buvo aptikta transporto priemonė. Įtariamasis pastebėjo policininką, atvažiavusį į šią įmonę, ir tada nusižudė“, – nurodė M. Kingas.

„Mūsų detektyvai dirba penkiose atskirose vietose. Apklausiame daugiau kaip 30 liudininkų“, – aiškino policijos pareigūnas.

Šis incidentas – naujausias Ameriką dažnai sukrečiančio ginkluoto smurto atvejis.

Amerikiečiai sudaro tik 4 proc. pasaulio gyventojų, bet jie yra 40 proc. pasaulio šaunamųjų ginklų savininkai, rodo neseniai paskelbti Ženevoje įsikūrusio Tarptautinių ir plėtros pažangiųjų studijų instituto duomenys.

Iš 857 mln. civiliams priklausančių šaunamųjų ginklų 393 mln. yra Jungtinėse Valstijose. Šis skaičius yra didesnis kiekis negu paprastų piliečių turimų ginklų kiekis visose kitose 25 labiausiai apsiginklavusiose šalyse, sakoma instituto ataskaitoje.


Šiame straipsnyje: Kalifornijašaudynės Kalifornijojepagalbos tel

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių