Quantcast

Rusijos futbolo žvaigždėms gresia kalėjimas už „rasistinį“ smurtą

  • Teksto dydis:

Nešlovę užsitraukę Rusijos futbolininkai Pavelas Mamajevas ir Aleksandras Kokorinas už vieno valstybės tarnautojo sumušimą Maskvos kavinėje gali būti pasiųsti už grotų penkeriems metams po užpuolimo, kuris antradienį Rusijoje sukėlė pasipiktinimo bangą.

Abiems futbolininkams – anksčiau žaidusiems tarptautinėse lygose ir dėl savo elgesio jau atsidūrusiems skandalų centre – Vidaus reikalų ministerija iškėlė baudžiamąją bylą, o Kremlius apibūdino incidentą kaip „nemalonų“.

Pirmadienį Krasnodaro futbolo klubo vidurio žaidėjas P. Mamajevas ir Sankt Peterburgo klubo „Zenit“ puolėjas A. Kokorinas užpuolė vienoje prabangioje Maskvos kavinėje du Rusijos prekybos ministerijos pareigūnus.

Viename vaizdo įraše matyti, kaip ten valgiusiam vienam iš pareigūnų, Denisui Pakui, trenkiama kėde.

Pranešama, kad futbolininkai taip pat apibėrė valstybės tarnautoją, kuris yra etninis korėjietis, rasistiniais įžeidimais.

Pirmadienį abu futbolininkai įsivėlė į dar vieną incidentą: jie užpuolė vienos televizijos vedėjos vairuotoją ir apgadino jos automobilį „Mercedes“. Vairuotojas patyrė traumų ir buvo hospitalizuotas, o teisėsauga pradėjo baudžiamąjį tyrimą.

Viešas pasipiktinimas netrukus peraugo į gėdinimo kampaniją nacionalinėje televizijoje. Pastaroji netgi paskelbė anksčiau nuteistų rusų futbolininkų sąrašą.

Rusijos „Premier“ lyga pasmerkė P. Mamajevo ir A. Kokorino elgesį ir paragino „griežtai“ juos nubausti.

„Rusijos „Premier“ lyga reiškia pasipiktinimą ir griežtai smerkia (futbolininkų) chuliganišką elgesį, – rašoma jos pareiškime. – Šis poelgis meta šešėlį ne tik šlovingiems futbolo klubo „Zenit“ ir Krasnodaro futbolo klubo vardams, bet ir visam Rusijos futbolui“.

„Manoma, kad atsakingi asmenys turi būti nubausti kuo griežčiausiai. Chuliganams ne vieta futbole!“ – pabrėžė lyga.

„Šlykštus elgesys“

Kremliaus kontroliuojama valstybinė televizija parodė daugybę Rusijos futbolo veikėjų ir komentatorių, piktai smerkusių ataką.

„Manau, kad teisėsaugos institucija priskirs tai chuliganizmui, už kurį grėstų gana griežta bausmė – iki penkerių metų kalėjimo“, – televizijos reportažuose sakė Rusijose futbolo sąjungos vykdomojo komiteto narys Igoris Lebedevas.

Rusijos „Premier“ lygoje žaidžiantis Krasnodaro futbolo klubas pažadėjo padaryti viską, kad nutrauktų sutartį su P. Mamajevu, o „Zenit“ pareiškė, kad A. Kokorino vaidmuo smurto incidente yra „šlykštus“.

„Šiuo metu nagrinėjame, kaip nutraukti sutartį su žaidėju“, – nurodė Krasnodaro futbolo klubas.

Anot jo, 30 metų P. Mamajevui teks susimokėti „didžiausią įmanomą baudą“ ir kol kas negalės treniruotis su pagrindine komanda.

„Tai, ką matėme vaizdo įraše, yra pasibaisėtina“, – pridūrė klubas.

Tuo tarpu „Zenit“ nurodė, jog 27-erių A. Kokorinui irgi bus taikomos sankcijos, kol bus sulaukta policijos tyrimo išvadų.

„Zenito vadovybė ir sirgaliai jaučia vien nusivylimą, kad vieni talentingiausių futbolininkų elgėsi taip šlykščiai“, – pažymėjo Sankt Peterburge įsikūręs klubas.

„Tai yra rasizmas“

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas savo ruožtu pareiškė, kad Kremlius, „kaip ir visa šalis“, žino apie incidentą ir pavadino vaizdo įrašą „gana nemaloniu“.

Gėdinga ataką pavadino ir sporto komentatorius Dmitrijus Gubernijevas.

„Tai yra rasizmas, su kuriuo FIFA kovoja be kompromisų“, – per televiziją sakė jis.

Po užpuolimo D. Pakas ir dar vienas valstybės tarnautojas, Sergejus Gaisinas, kreipėsi medikų pagalbos, o vėliau pranešė apie incidentą policijai.

Tai nėra pirmas kartas, kai abu žaidėjai dėl savo elgesio sulaukia neigiamo dėmesio.

Rusijos futbolo sąjunga juos suspendavo 2016-ųjų birželį, pasirodžius viename Monte Karlo naktiniame klube nufilmuotam vaizdo įrašui iš P. Mamajevo ir A. Kokorino audringo pasilinksminimo, per kurį sportininkai esą 258 tūkst. eurų. Šios išgertuvės buvo surengtos po 2016-ųjų Europos futbolo čempionato, kuriame Rusija patyrė fiasko.

A. Kokorinas, šiemet nedalyvavęs Pasaulio futbolo čempionate dėl kelio traumos, vėliau atsiprašė už savo elgesį ir buvo vėl pakviestas prisijungti prie nacionalinės rinktinės.

P. Mamajevas paskutinį kartą žaidė nacionalinėje rinktinėje per 2016-ųjų Europos futbolo čempionatą, kuriame Rusija užėmė paskutinį vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Blinda

Blinda portretas
Tai gi fasistai. O tas mamajus, tai gi pats ne Arijas... :D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių