Quantcast

Rusijos kalėjime badaujantis Ukrainos režisierius „pasirengęs mirti“

  • Teksto dydis:

Prieš beveik tris mėnesius bado streiką paskelbęs Rusijoje kalinamas ukrainiečių režisierius Olegas Sencovas yra „pasirengęs mirti“, pareiškė jo advokatas.

Savo protesto akcija, kurią aptarė penktadienį telefonu kalbėję Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir jo Prancūzijos kolega Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas), režisierius siekia įtikinti Maskvą paleisti visus ukrainiečių politinius kalinius.

„Žinoma, Olegas, kaip ir kiekvienas žmogus, nenori mirti, bet jis yra pasirengęs“, – pareiškė Dmitrijus Dinzė interviu naujienų svetainei „Meduza“.

„Manau, giliai širdyje jis bijo, tačiau neleidžia šiai baimei pasireikšti“, – pridūrė jis.

Pasak advokato, O. Sencovas neturi polinkio į savižudybę ir neturi psichinių negalių.

„Olegas tapo ukrainiečių kamikadze, kuris vardan kitų žmonių gyvybės, vardan savo idealų ir savo šalies savo gyvybę pakabino ant plauko“, – pažymėjo D. Dinzė.

Prancūzijos prezidentūra penktadienį pareiškė, kad V. Putinas pažadėjo „reaguoti“ į E. Macrono pasiūlymus, kaip įtikinti O. Sencovą nutraukti bado streiką.

Už bausmių vykdymą atsakinga Rusijos federalinė tarnyba pareiškė, kad O. Sencovas, kurį penktadienį aplankė du kalėjimų priežiūros institucijos pareigūnai, „dėl nieko nesiskundė“.

Tarnyba pažymėjo, kad jis taip pat atmetė pasiūlymą perkelti jį į ligoninę, nes, kaip jis paaiškino, „savęs nelaiko ligoniu“.

E. Macronas ir V. Putinas penktadienio ryte aptarė būtinybę rasti „humanitarinį šios situacijos sprendimą“, o Rusijos prezidentas pažadėjo „reaguoti ir greitai pateikti detalių apie O. Sencovo sveikatą“, pranešė Prancūzijos prezidentūra.

Kremliaus paskelbtame pranešime apie šį pokalbį telefonu O. Sencovas nebuvo paminėtas, tačiau Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas patvirtino, kad šis klausimas buvo aptartas.

„Taip, šis klausimas buvo iškeltas“, – pareiškė atstovas, kurį cituoja Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS.

Keturiasdešimt dvejų metų amžiaus režisierius atlieka 20 metų laisvės atėmimo bausmę Rusijos tolimojoje šiaurėje. Prieš trejus metus jis buvo nuteistas už prorusiškų partijų būstinių padegimus jo gimtajame Kryme po to, kai Rusija aneksavo šį Ukrainai priklausantį Juodosios jūros pusiasalį.

Režisieriaus pusseserė socialiniame tinkle „Facebook“ šią savaitę parašė, kad jo būklė yra „katastrofiškai bloga“ ir kad jis laiške parašė, jog „pabaiga jau arti“.

D. Dinzė papasakojo, kad jo klientas savo kameroje „skaito knygas, rašo ir baigia rašyti scenarijus, taip pat rašo apsakymus“.

„Jis daug dirba, antraip tiesiog išprotėtų, jeigu toliau gulėtų žiūrėdamas į lubas“, – pareiškė advokatas.

Šią savaitę D. Dinzė agentūrai AFP pareiškė, kad jo klientas neteko 30 kilogramų svorio, sulėtėjo jo širdies ritmas, o eritrocitų kiekis jo kraujyje pasiekė labai žemą lygį.

Vakarų vyriausybės, taip pat įvairios garsenybės, įskaitant aktorių Johnny Deppą (Džonį Depą) ir rašytoją Stepheną Kingą (Stiveną Kingą) ne kartą ragino Kremlių paleisti O. Sencovą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jojojo

jojojo portretas
sunkus tas,,rezisieriaus,, teroristo gyvenimas????

V

V portretas
Išvaduokit Ukrainą , Lietuvos nepavyko, Afganistano nepavyko tai bent gabalą šūdo atsignybsite...

:)))

:))) portretas
paleis rusai pasodins xoxolai bus kaip su Savčenko ta irgi mirt buvo pasiruošus
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių