Quantcast

Rusija teigia Sirijoje nukovusi 88 tūkst. sukilėlių

  • Teksto dydis:

Rusijos gynybos ministras šeštadienį pareiškė, jog per trejus metus nuo Maskvos įsitraukimo į karą Sirijos vyriausybės pajėgų pusėje šalyje buvo nukauta beveik 88 tūkst. sukilėlių.

„Operacijos metu buvo sunaikinta iš viso daugiau kaip 87,5 tūkst. sukilėlių, buvo išlaisvinta 1,411 tūkst. gyvenviečių ir daugiau kaip 95 proc. Sirijos teritorijos“, – Singapūre vykusiame forume pareiškė Sergejus Šoigu, kuris cituojamas Rusijos gynybos ministerijos paskelbtame pranešime.

„Buvo likviduota dauguma sukilėlių“, – pažymėjo ministras.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) sako, jog per jau septynerius metus besitęsiantį pilietinį karą Sirijoje buvo nužudyti beveik 365 tūkst. žmonių.

Siekdama paremti prezidento Basharo al-Assado (Bašaro Asado) režimą, Rusija 2015 metų rugsėjį Sirijoje pradėjo vykdyti antskrydžius.

Rusijos oro pajėgos atliko daugiau kaip 40 tūkst. bombardavimo misijų ir pažeidė maždaug 120 tūkst. „teroristų“ infrastruktūros taikinių, pareiškė S. Šoigu.

Gynybos ministras pridūrė, jog „Sirijos ginkluotosios pajėgos šiuo metu kontroliuoja teritoriją, kurioje gyvena daugiau kaip 90 proc. šalies gyventojų“.


Šiame straipsnyje: SirijaRusijanukauti sukilėliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ar rusai ką be prirašymų gali?.. :/

demokratinis nusiperdimas

demokratinis nusiperdimas portretas
Vakarams, Briuseliui Islamo Valstybes banditai yra sukileliai (ju stabas prie europarlamento gretimoje gatveje). Banditas yra visur banditas ir Rusija PER MAZAI ju nuzude.. Saudo Arabija savo ambasadoje nuzude ir supjauste gabalais demokratini zurnalista ir supis.ti demokratijos gynejai tyli kaip prisisike nes Amerika uz ginklus Saudo Arabijai gauna 300 milijardu $. Demokratai BIJO Amerikos nes jankiai juos nuzudys.. Taigi tylekit demokratiniai ISGAMOS

Jap

Jap portretas
Rusija jau daug metu nieko nebesako, o tik plepa
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių