Quantcast

„Pussy Riot“ narys į ligoninę paguldytas dėl gresiančio insulto

  • Teksto dydis:

Rusų protesto grupės „Pussy Riot“ aktyvistas Piotras Verzilovas, kuris buvo įsiveržęs į vieno Maskvos stadiono aikštę per 2018 metų Pasaulio futbolo čempionato finalą, buvo hospitalizuotas dėl priešinsultinės būsenos, bet jo bendražygių įtarimai, kad vyras buvo apnuodytas, nepasitvirtino, ketvirtadienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė vienas informuotas šaltinis.

„Atlikus tyrimą Verzilovo kraujyje nerasta jokių preparatų, išskyrus gydytojų jam duotų, – sakė agentūros pašnekovas. – Jo būklė sunki, bet stabili; jis paguldytas į... ligoninės intensyviosios terapijos skyrių.“

Piotras Verzilovas į ligoninę buvo paguldytas po antradienį įvykusio teismo posėdžio, anksčiau ketvirtadienį Rusijos žiniasklaidai sakė jo draugė Veronika Nikulšina, kuri taip pat yra „Pussy Riot“ narė.

„Silpo jo regėjimas... Iš pradžių pamanėme, kad tai dėl nuovargio, bet paskui dar labiau pablogėjo ir jis nebegalėjo kalbėti, – radijui „Echo Moskvy“ sakė V. Nikulšina. – Jis manęs nebeatpažino, nereagavo į prašymus.“

„Neatmetu galimybės, kad tai galėtų būti susiję su įsikišimu iš išorės“, – pridūrė ji.

Pasak V. Nikulšinos, P. Verzilovas niekada anksčiau neturėjo tokių problemų. Kitame interviu ji teigė pasakiusi gydytojams, kad jis nevartojo narkotikų.

Tačiau minėto „Interfax“ šaltinio duomenimis, gydytojai kelia prielaidą, kad aktyvistui pasireiškė vertebrobaziliarinės kraujotakos nepakankamumas.

„Iš esmės tai priešinsultinė būsena“, – aiškino jis.

P. Verzilovas taip pat yra nepriklausomos naujienų svetainės „Mediazona“, kurioje daugiausiai dėmesio skiriama Rusijos kalėjimų sistemai, leidėjas.

V. Nikulšina, P. Verzilovas ir dar dvi „Pussy Riot“ narės atliko 15 parų laisvės atėmimo bausmes už tai, kad liepos 15 dieną Pasaulio čempionato finalo rungtynių tarp Prancūzijos ir Kroatijos rinktinių 50-ąją minutę įbėgo į Maskvos Lužnikų stadiono aikštę. Rungtynes tuo metu stebėjo Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir kai kurie kiti pasaulio lyderiai, tarp jų Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas).

„Pussy Riot“ teigė, kad šiuo protestu siekė atkreipti dėmesį į Rusijos policijos vykdomą piktnaudžiavimą.

P. Verzilovas antradienį dalyvavo teisme, kai dvi „Pussy Riot“ narės, tarp jų V. Nikulšina, buvo nuteistos už nepaklusimą policijos pareigūnui, pranešė Rusijos žiniasklaida.

V. Nikulšina gavo dviejų parų laisvės atėmimo bausmę, bet buvo paleista, nes tiek laiko jau buvo sulaikyta.

„Mūsų draugas, brolis, bendražygis Piotras Verzilovas yra reanimacijoje. Jo gyvybė pavojuje. Mes manome, kad jis buvo apnuodytas“, – savo oficialioje paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ parašė „Pussy Riot“. Prie įrašo buvo pridėta nuoroda į straipsnį apie jo paguldymą į ligoninę.

Tarptautinį dėmesį „Pussy Riot“ atkreipė 2012 metais, kai surengė protestą Maskvos katedroje. Dvi grupės narės atliko laisvės atėmimo bausmes, o dar viena buvo nuteista kalėti lygtinai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chi chi

chi chi portretas
štai ka reiškia per ilgai papus žiūrėti

gailestis

gailestis portretas
fekalijos pasieke svarbius givybinius organus

matomai myzalai

matomai  myzalai  portretas
ant smegenu issiliejo...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių