Quantcast

PSO: per cheminę ataką Sirijoje nukentėjo apie 500 žmonių

  • Teksto dydis:

Jungtinių Tautų sveikatos apsaugos agentūra trečiadienį paskelbė gavusi partnerių pranešimų, rodančių, kad po praeitą savaitgalį įvykdytos numanomos cheminės atakos Sirijos mieste Dumoje apnuodijimo požymiai pasireiškė apytikriai 500 pacientų.

Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) nurodė, kad į gydymo įstaigas pristatytiems pacientams pasireiškė „smarkaus gleivinės sudirginimo požymių, kvėpavimo ir centrinės nervų sistemos sutrikimų“.

PSO taip pat citavo pranešimus kad žuvo daugiau kaip 70 žmonių, kurie buvo pasislėpę rūsiuose. Nurodoma, kad 43 aukoms pasireiškė „simptomai, atitinkantys itin toksiškų cheminių medžiagų poveikį“.

Cheminio ginklo uždraudimo organizacija (OPCW) antradienį pranešė, kad „artimiausiu laiku“ išsiųs į Dumą, esančią netoli Damasko, savo misiją faktams nustatyti.

Reikalauja galimybės susitikti su aukomis

PSO trečiadienį pareikalavo „nedelsiant“ užtikrinti jai galimybę susitikti su žmonėmis, nukentėjusiais per numanomą cheminę ataką Sirijoje.

Organizacija taip pat išreiškė pasipiktinimą smūgiu, po kurio žmonėms pasireiškė simptomai, atitinkantys nuodingųjų medžiagų poveikį.  

„Visi turėtume būti šokiruoti šių siaubingų pranešimų ir vaizdų iš Dumos“, kur šeštadienį buvo surengta numanoma cheminė ataka, sakė PSO generalinio direktoriaus pavaduotojas Peteris Salama (Piteris Salama).

„PSO reikalauja nedelsiant užtikrinti nevaržomą patekimą į tą rajoną, kad būtų galima pasirūpinti  nukentėjusiais žmonėmis, įvertinti poveikį sveikatai ir užtikrinti visapusišką visuomenės sveikatos sektoriaus atsaką“, – pridūrė jis. 

Jungtinės Valstijos, Didžioji Britanija ir Prancūzija tvirtina, jog visi požymiai rodo, kad smūgį surengė Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimo pajėgos. 

Cheminio ginklo uždraudimo organizacija (OPCW) ir Jungtinių Tautų remiami karo nusikaltimų tyrėjai kaltina B. al Assadą ir dėl ankstesnių atakų.  

PSO, pasinaudodama humanitarinę pagalbą gabenančiomis vilkstinėmis, pastaraisiais metais parūpino Sirijos ligoninėms vaistų nuo tam tikrų cheminių medžiagų poveikio. 

JT pareigūnai kaltina B. al Assado karius, kad jie kartais konfiskuoja tuos vaistus iš humanitarinę pagalbą gabenančių mašinų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
zydeliai kersija pasauliui jav kariskiu ir savo bankininku rankomis kur zusta nikuo nekalti zmones ir vaikai o atsakomybe krenta kongresui kuris kaip ir musu seimas tik del ivaizdzio o padeti valdo masonai o prezidentai tik marionetes.....

...

... portretas
Šiaip tai GMO žiauriau veikia...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių