Quantcast

Protestų krečiamoje Haičio sostinėje vyriausybės mašina rėžėsi į žmonių minią

  • Teksto dydis:

Haičio vyriausybės mašina trečiadienį tapo nevaldoma ir rėžėsi į žmonių grupę, o šis incidentas, nusinešęs mažiausiai šešias gyvybes, dar labiau pakurstė neramumus protestų krečiamoje šalies sostinėje.

Policijos atstovas spaudai Michelis-Ange'as Louisas-Jeune'as (Mišelis Anžas Luji-Ženas) naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė, kad nulėkė vienas iš automobilio ratų. Vėliau protestuotojai padegė šį automobilį, paliktą incidento vietoje sostinėje Port o Prense. 

Policijos atstovas sakė nežinąs, kiek tiksliai žmonių žuvo, tačiau AP žurnalistas pranešė nelaimės vietoje matęs keturių žuvusių vyrų ir dviejų moterų kūnus. 

Nelaimė įvyko Haitį jau kelias dienas krečiant protestams, per kuriuos reikalaujama Jovenelio Moise'o (Žovenelio Moizo) atsistatydinimo. Protestuotojai piktinasi, kad nevykdomi tyrimai dėl ankstesnei vyriausybei metamų kaltinimų korupcija. Šie kaltinimai susiję su Venesuelos energijos subsidijavimo programa „Petrocaribe“ 

Trečiadienį vakare J. Moise'as trumpame kreipimesi per televiziją sakė, kad visuomenė turi teisę protestuoti, tačiau jis neatsistatydins.

„Haičio žmonės išrinko mane prezidentu per laisvus ir sąžiningus rinkimus“, – sakė valstybės vadovas ir pridūrė, kad jo oponentams, norintiems perimti valdžią, teks palaukti kitų rinkimų.

J. Moise'as neužsiminė apie įtarimus dėl korupcijos. Tačiau jis sakė, jog galvoja apie visas aukas, ypač žuvusius policijos pareigūnus. Prezidentas taip pat paragino vesti dialogą ir sakė, kad vyriausybė imsis visų būtinų priemonių žmonių saugumui užtikrinti ir taikai Haityje atkurti.

Per protestus Haityje jau žuvo mažiausiai dešimt žmonių, neįtraukiant į šį skaičių trečiadienio incidento aukų.

Trečiadienį šalyje toliau buvo uždarytos mokyklos ir kitos valstybinės įstaigos, taip pat neveikė daugelis bankų skyrių ir bakalėjos krautuvių. Viename iš sostinės rajonų prie atidaryto banko skyriaus nusidriekė ilga žmonių eilė. Tačiau trečiadienį sostinėje vėl pradėjo kursuoti viešasis transportas. 

Sunkvežimiai išvežė daugumą padangų, kuriomis protestuotojai blokavo gatves. Tačiau kai kur dar riogsojo liepsnojančių padangų krūvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AnI

AnI portretas
Haitieciai kovokite uz savo teses.Kovokite uz savo teise gyventi gerai savo salyje.Sekmes.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių