Quantcast

Prie Paryžiaus atakos vykdytojo kūno rastas IS liaupsinantis raštelis

  • Teksto dydis:

Prie atakos Paryžiaus Eliziejaus Laukų bulvare vykdytojo kūno buvo rastas ranka rašytas džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS) liaupsinantis raštelis, penktadienį per spaudos konferenciją patvirtino terorizmo bylas nagrinėjantis prokuroras Francois Molins (Fransua Molensas).

Pasak jo, matyt, tas raštelis iškrito iš Prancūzijos piliečio, teisėsaugai žinomo 39-erių Karimo Cheurfi (Karimo Šerfi) kišenės. Raštelyje giriama IS bei surašyti saugumo objektų adresai.

Ketvirtadienį vakare šis teisėsaugai žinomas radikalas, Prancūzijos pilietis K.Cheurfi (Karimas Šerfi), dviem šūviais iš kalašnikovo automato į galvą nušovė vieną policininką, dar du pareigūnus sužeidė. Vėliau užpuoliką nukovė policija.

Be minėto raštelio, policija jo automobilyje įvykio vietoje rado Korano kopiją, naujienų agentūrai AFP sakė šaltiniai.

F.Molinsas sakė, kad šis asmuo buvo seniai žinomas policijai, būtent dėl grasinimų pulti policininkus. K.Cheurfi buvo sulaikytas šiemet vasarį, bet netrukus buvo paleistas, nes pritrūko jo grasinimų įrodymų.

Vos už kelių šimtų metrų nuo Triumfo arkos nušovęs policininką ir sužeidęs du jo kolegas, užpuolikas bandė pasprukti bėgte, bet buvo nukautas.

IS propagandos agentūros „Amaq“ pranešime sakoma, kad užpuolikas buvo vienas šios grupuotės „kovotojų“ ir vadino jį „Abu Yussefu (Abu Jusefu) Belgu“.

2005 metais jis buvo nuteistas dėl trijų kaltinimų bandžius nužudyti, du iš jų buvo susiję su policijos pareigūnais, sakė šaltiniai.


Šiame straipsnyje: ParyžiusPrancūzijaIS

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mindaugas

Mindaugas portretas
Nera tvarkos toi Europoje,policija dirba savo darbo o teisejai paleidzia,negi butinai turi kazka nuzudyti ar susprogdinti???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių