Quantcast

Provokaciją prie Lietuvos ambasados Kijeve pakurstė Rusija?

Provokaciją su dūminiu užtaisu prie Lietuvos ambasados Kijeve galėjo pakurstyti Rusija, sako Vilniuje pirmadienį viešintis Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas.

„Negalėčiau atmesti, kad tai yra tyčinė provokacija, pakurstyta Rusijos pusės“, - žurnalistams sakė Ukrainos ministras bendroje spaudos konferencijoje su Lietuvos diplomatijos vadovu Linu Linkevičiumi.

„Negailėsime jėgų tam, (...) kad atrastume, kas už to buvo ir kad kaltininkas sulauktų teisingumo. Taip pat sieksime išsiaiškinti, kaip išvengti panašių provokacijų“, - pridūrė jis.

Kijevo policija pranešė, kad incidentas įvyko po vidurnakčio, per jį diplomatinės atstovybės pastatas nenukentėjo.

Dūminės granatos liekanos rastos prie ambasados tvoros.

L.Linkevičius incidentą taip pat įvertino kaip provokaciją, tačiau Rusijos neminėjo.

„Dabar vyksta tyrimas ir mes pasitikime Ukrainos institucijomis ir tikimės, kad jos deramai užtikrins tiek ambasados, tiek jos darbuotojų saugumą“, - sakė ministras.

Incidentas įvyko po vidurnakčio, per jį ambasados pastatas nenukentėjo.

„0 val. 45 min. policijos Pečeros valdybos budintis skyrius gavo pranešimą, kad Buslivskos gatvėje nežinomi asmenys prie Lietuvos Respublikos ambasados metė dūminį užtaisą. Į įvykio vietą tuojau pat išvyko sprogmenų specialistai ir tyrėjų operatyvininkų grupė. Prie tvoros už 20 metrų nuo įėjimo į diplomatinę atstovybę teisėsaugininkai rado panaudotos dūminės granatos RGD-2č liekanas. Apžiūrėjus aplinkinę teritoriją dykynėje aptiktas tuščias granatos F-1 korpusas“, – sakoma Kijevo policijos pranešime. Jį cituoja „Interfax“ naujienų agentūra.

Šie daiktai paimti ekspertizei, pareigūnai aiškinasi kaltininkų tapatybę. Kijevo policija sprendžia, ar kelti baudžiamąjį tyrimą dėl chuliganizmo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šalta, lyja...negaliu atmesti, kad lietų pakurstė Rūūūūsija.

Anonimas

Anonimas portretas
Negalėčiau atmesti...:)))) Lietuvoje papunis sakydavo " o kas galėtų paneigti " :))) Apgailėtini :)))

kiti irgi ne kvailiai

kiti irgi ne kvailiai portretas
Ko čia dėta Rusija.........nereikia ginklais prekiauti......Lietuvos konservatoriai....kaip ten yra...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių