Quantcast

Prie Libijos krantų išgelbėta per 700 migrantų

  • Teksto dydis:

Prie Libijos krantų Italijos pakrančių apsaugos pareigūnai ir pagalbos grupė „SOS Mediterranee“ trečiadienį išgelbėjo apie 730 migrantų per tą dieną vykdytas septynias gelbėjimo operacijas.

Išgelbėti migrantai daugiausia buvo iš Užsachario Afrikos, nurodė pakrančių apsaugos tarnyba, koordinuojanti gelbėjimo operacijas Viduržemio jūros vidurio regione.

Tame regione veikianti nevyriausybinė organizacija „SOS Mediterranee“ nurodė, kad jos laivas „Aquarius“ išgelbėjo 394 žmones, tarp jų – 75 Bangladešo piliečius.

Praėjus šešeriems metams po Libijos diktatoriaus Muamaro Kadhafi (Muamaro Kadafio) nuvertimo, chaosas šalyje tebesitęsia, todėl ją palieka gausybė migrantų, kurie bando patekti į Europą.

Kadangi Libijoje nėra kariuomenės ar reguliarių policijos pajėgų, pakrančių apsaugos pareigūnų pareigas atlieka kelios kovotojų grupuotės, tačiau dažnai jos sulaukia kaltinimų, kad bendrininkauja su prekeiviais žmonėmis ar net pačios užsiima šiuo verslu.

Šiemet išaugo bandančiųjų patekti į Italiją, o dauguma tokių žmonių atvyksta iš Libijos vakarų, nuo kurių Italija nutolusi vos per 300 km.

Europa svarsto, kokių priemonių imtis, kad į žemyną nebesiveržtų tūkstančiai migrantų, o nevyriausybinės organizacijos būgštauja, kad su Libijoje įstrigusiais žmonėmis gali būti blogai elgiamasi.


Šiame straipsnyje: Libijamigrantaimigrantų krizė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Keastas

Keastas portretas
Tie "gelbetojai" taksi paslaugas tiem arabam atlieka.Tai jei sugaude prie Libijos krantu reikejo Libijoje ir palikti,o ne i Italija perplukdyti.Kvepia bendrininkavimu zmoniu kontrabandoje.

...

... portretas
Šiaip tai protingos šalys savo sienas SAUGO, o ne įsibrovėlius gelbėja.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių