Quantcast

Potvyniai Vietname: žuvo 20 žmonių, dar keliolika dingo

  • Teksto dydis:

Vietnamo šiaurėje per atogrąžų audros sukeltus potvynius žuvo mažiausiai 20 žmonių, o dar keliolika dingo, pranešė vietos žiniasklaida.

Dešimt žmonių nuskendo dėl liūčių kilus potvyniui Jen Bajaus provincijoje, pranešė laikraštis „Tuoi Tre“.

Tan Hoa provincijoje staigaus potvynio vandenys ketvirtadienį nunešė keliolika namų viename Lang Čano rajono kaimelyje.

„Potvyniai kilo taip greitai, kad turėjome labai mažai laiko pabėgti, – pasakojo vietos gyventojas Luongas Vanas Hungas. – Kai kam pavyko pabėgti į aukštesnę vietą, bet kitus nunešė potvynis.“

Vanduo nusinešė vieną keturių asmenų šeimą, kuri tuo metu, kai kilo potvynis, miegojo, sakė Lang Čano rajono administracijos vadovas Nguyenas Xuanas Hongas (Ngujenas Ksuanas Hongas).

Du žmonės buvo rasti negyvi tarp potvynio suneštų nuolaužų, o šeimos penkerių metų dukters lavonas pirmadienį ryte buvo surastas upelyje už trijų kilometrų nuo namų.

300 gelbėtojų grupė ieško ketvirto tos šeimos nario, sakė Nguyenas Xuanas Hongas.

Apie aukas taip pat pranešta iš Fu To, Lau Kajaus, Hoa Binio ir Son La provincijų, kur liūtys sukėlė nuošliaužų ir blokavo kelių.

Atogrąžų audra „Son Tinh“ šalies šiaurinį regioną užklupo praėjusią savaitę. Savaitgalį lietus liovėsi, bet nacionalinė meteorologijos agentūra pranešė, kad šią savaitę Šiaurės Vietnamo link artinasi kita atogrąžų žemo slėgio sritis.

Vietname per audras ir potvynius kasmet žūsta šimtai žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių