Quantcast

Portugalijoje per miškų gaisrus žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 43

  • Teksto dydis:

Portugalijos vidurio regione pastarosiomis dienomis siautusių miškų gaisrų aukų skaičius padidėjo iki 43, kai buvo aptiktas dar vienas lavonas, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Palaikai buvo aptikti šalia ligoninės centrinėje šalies dalyje esančiame Koimbros mieste, smarkiai nukentėjusiame nuo sekmadienį įsiplieskusių gaisrų. Padedant lietui ir kiek nurimus vėjui ugniagesiams po kelių dienų pavyko suvaldyti gaisrus.

„Aukų skaičius padidėjo iki 43“, – sakė šalies Civilinės saugos agentūros atstovas spaudai Jorge Diasas (Žoržis Diasas).

Šįmet birželį Portugalijoje per didžiausią miško gaisrą šalies istorijoje, kuris kilo Leirijos regiono Pedrogan Grandi rajone, o vėliau išplito į aplinkines vietoves, žuvo 64 žmonės ir dar apie 250 buvo sužeisti.

Trečiadienį atsistatydino šalies vidaus reikalų ministrė Constanca Urbano de Sousa (Konstansa Urbanu de Sosa), sulaukusi kritikos dėl jai pavaldžių pagalbos tarnybų reakcijos į miškų ir krūmynų gaisrus.

Europos miško gaisrų informacinės sistemos (EFFIS) duomenimis, Portugalijoje šį mėnesį gaisrai nuniokojo apie 280 tūkst. hektarų žemės.

Dar keturi žmonės žuvo per miško gaisrus Ispanijos šiaurėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių