Quantcast

Popiežius ragina nutraukti smurtą prieš nekaltus žmones

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus ragina baigti nežmonišką žiaurumą prieš nekaltus žmones, pastarosiomis dienomis pasireiškusį Burkina Fase, Ispanijoje ir Suomijoje.

Pranciškus kartu su tikinčiaisiais, sekmadienį susirinkusiais Šv. Petro aikštėje Vatikane, meldėsi už tų išpuolių aukas. Jis sakė, kad pasaulis savo širdyje nešioja „šių teroro atakų skausmą“.

Pontifikas meldė Dievo „išlaisvinti pasaulį nuo šio nežmoniško žiaurumo“.

Praėjusią savaitę Burkina Faso sostinėje islamistų ekstremistai nužudė 18 populiaraus restorano lankytojų.

Per dvi atakas, kai ketvirtadienį ir penktadienį Barselonoje ir netoliese esančiame pajūrio kurorte Kambrilse žmonių minias taranavo automobiliai, žuvo 14 žmonių, o dar per 120 buvo sužeista.

Suomijoje penktadienį 18-metis marokietis prieglobsčio prašytojas peiliu mirtinai subadė du žmones, o dar septynis sužeidė.

Sekmadienį tiek Ispanijoje, tiek Suomijoje pagerbtos išpuolių aukos. Turku miesto Turgaus aikštėje, kur buvo įvykdytas išpuolis, 10 val. vietos (ir Lietuvos) laiku pagerbti nukentėjusiųjų tylos minute susirinko keli šimtai žmonių. Tarp jų buvo pagalbos tarnybų darbuotojų, miesto pareigūnų bei policininkų, kurie sustojo į ratą aplink iš žvakių ir gėlių sukurtą memorialą.

Didžiausios Suomijos bažnyčios, Turku katedros, varpai skambėjo 15 minučių, o nukentėjusiųjų pagerbti susirinkusiai miniai nuleidus galvas įsivyravo tyla. Panašios ceremonijos vyko ir kituose šalies miestuose.

Suomijos policija šeštadienį pranešė, kad užpuolikas tyčia taikėsi į moteris. Kol kas jo motyvai nėra žinomi.

Tą asmenį, penktadienio popietę pradėjusį švaistytis peiliu, netrukus pašovė ir sužeidė policijos pareigūnai. Sekmadienį Nacionalinis tyrimų biuras (NBI) teigė, kad vėliau šiandien tikimasi jį apklausti. Visgi įtariamasis, patekęs į ligoninę dėl šautinės žaizdos šlaunyje, kol kas atsisako kalbėtis su tyrėjais.


Šiame straipsnyje: terorizmasSuomijaIspanija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių