Quantcast

Po pagrobimo į laisvę paleistas jauniausias Afrikos milijardierius

  • Teksto dydis:

Šį mėnesį pagrobtas Tanzanijos verslininkas Mohammedas Dewji (Mohamedas Devdžis) buvo paleistas į laisvę ir šeštadienį paskelbė saugiai sugrįžęs namo.

„Dėkoju Alachui už tai, kad saugiai grįžau namo. Už jų maldas dėkoju ir visiems Tanzanijos gyventojams bei žmonėms visame pasaulyje. Taip pat reiškiu padėką Tanzanijos pareigūnams, kurie užtikrino mano saugų grįžimą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė M. Dewji.

Kad milijardierius buvo paleistas, laikraščiui „Mwanachi“ patvirtino ir jo tėvas Gullamas Dewji (Gulamas Devdžis).

Jauniausią Afrikos milijardierių, kaip įtariama, baltaodžiai užpuolikai pagrobė spalio 11 dieną, jam einant į sporto klubą viešbutyje.

40-metis M. Dewji vadovauja maždaug 10 pasaulio šalių veikiančiam konglomeratui „MeTL Group“, kuris vienija įvairiose srityse – nuo žemės ūkio iki draudimo, transporto, logistikos ir maisto pramonės –veikiančias įmones.

M. Dewji gimė Tanzanijoje ir studijavo JAV Džordžtauno universitete. Nuo 2005 iki 2015 metų jis buvo Tanzanijos parlamento narys.

2013 metais M. Dewji tapo pirmuoju Tanzanijos piliečiu, papuošusiu žurnalo „Forbes“ viršelį. Dar po dviejų metų šis žurnalas paskelbė jį Afrikos metų žmogumi.

M. Dewji taip pat yra Tanzanijos futbolo klubo „Simba“ pagrindinis akcininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių