Quantcast

Britų policija paskelbė daugiau detalių apie parlamento užpuoliką

  • Teksto dydis:

Išpuolio prie Didžiosios Britanijos parlamento kaltininkas Khalidas Masoodas (Chalidas Masudas) anksčiau vadinosi Adrianas Russellas Ajao (Adrianas Raselas Adžao), penktadienį paskelbė Londono policijos kovos su terorizmu padalinio vadovas.

Markas Rowley (Markas Roulis) šį vardą paskelbė trumpoje spaudos konferencijoje prie Skotland Jardo. Jis taip pat paskelbė, kad po trečiadienio teroro atakos Vestminsteryje  buvo dar du „reikšmingi areštai“. Dėl šios atakos iš viso jau yra sulaikyti devyni žmonės.

„Ir toliau labai norime išklausyti visus, kas gerai pažinojo Khalidą Masoodą, žino, kas buvo jo bendrininkai, ir gali pateikti mus informacijos apie vietas, kuriose jis neseniai lankėsi, – sakė M.Rowley. – Gali būti žmonių, kuriems buvo kilęs susirūpinimas dėl Masoodo, bet kurie dėl kažkokių priežasčių ... nepareiškė šio susirūpinimo mums.“

52 metų užpuolikas gimė Pietryčių Anglijoje, bet pastaruoju metu gyveno Birmingame centrinėje Anglijoje.

Kh.Masoodas trečiadienį po pietų nukreipė savo automobilį į pėsčiuosius ant Vestminsterio tilto, kur buvo mirtinai sužaloti trys ir sužeista dar maždaug 50 kitų žmonių; vėliau prie parlamento jis mirtinai subadė vieną policininką. Tada užpuoliką nušovė policija.

M.Rowley sakė, kad per ataką buvo sunkiai sužeisti du policininkai ir kad dar dviejų žmonių būklė tebėra kritinė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių